Eфикасно ли е лечението с апарат за магнитотерапия

Магнитотерапия е неинвазивен метод, който използва магнитна сила и оказва успокояващ и стимулиращ ефект при лечението на болки в опорно-двигателния апарат. Целта на всеки апарат за магнитотерапия е да стимулира кръвообращението в засегнатите райони и да осигури по-бързо възстановяване.

Как действат магнитите? Терапията с магнити предизвиква привличане и отблъскване на заредените частици в кръвта, като по този начин движението на кръвта може да бъде насочено към засегнатите места. Терапиите с магнит могат да се извършват в специализирани центрове, болнични заведения, както и в домашни условия. За най-добър и бърз ефект се препоръчват терапевтични курсове, контролирани и водени от специалисти, както и използването на модерни апарати, с технология, базирана на магнитно поле.

Има голям дебат за ефективността от лечебните сеанси с магнитно поле.

Според експертите, при прилагане на лечение с магнит, около 90% от пациентите, успяват значително да подобрят заболяванията си, като болките в опорно-двигателния апарат веднага се облекчават, а в случаите, при които патологията е прекалено напреднала, е налице отшумяване на симптомите.

Енергията на магнитите действа върху тялото чрез регулиране на рН и балансиране на енергията на тялото. Трудно е да се намерят пациенти, които са се подложили на магнитотерапия и които се оплакват, че цялото това лечение е измама. Напротив, много са положителните отзиви за този метод на лечение. Важно е обаче да се има предвид, че при магнитната терапия, качеството на апарата е от първостепенно значение.

Магнитната терапия ефективна ли е за отказване от тютюнопушенето и в борбата с рака?

Въпреки липсата на научни доказателства, магнитната терапия се определя като много полезно лечение, за борба с тютюнопушенето и преодоляване на рака.

Други терапии, които намират място в съвременната неинвазивна медицина и позволяват по-ефикасно лечение са лазерна и таргетирана радиочестотна терапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *