Technics пуска грамофон с директно задвижване Grand Class SL-1200G в нелимитирана серия

Technics пуска грамофон с директно задвижване Grand Class SL-1200G в нелимитирана серия

Technics представи грамофон с директно задвижване Grand Class SL-1200G. Той притежава много от достойнствата и функциите на по-рано представения модел – Grand Class SL-1200GAE, лансиран по случай 50-годишния юбилей на компанията и пуснат в продажба като лимитирана серия. Новият Grand Class SL-1200G ще бъде предлаган като нелимитиран модел за всички меломани, които желаят да преоткрият и да се насладят на уникалния топъл звук от аналоговите винилни плочи.

“Огромният брой ревюта с добри оценки на SL-1200GAE в международната специализирана аудио преса потвърдиха още веднъж великолепното качество на звука и майсторската изработка на този изключителен продукт”, коментира Франк Болзуейт, продуктов мениджър на Panasonic за Европа за марката Technics. “Поради изключително силното търсене на лимитирания модел SL-1200GAE, ние се почувствахме задължени да подкрепим нашите клиенти, които не са успели да се доберат до него, като им дадем шанс да се докоснат до изключителното качество на звука на SL-1200G.”

Отговарящ напълно на основното изискване към всички продукти на Technics – възпроизвеждане на типичен за Technics звук, който е синоним на най-висока преданост към музиката – новият SL-1200G ще предлага същото първокласно качество на звука, както SL1200GAE.

Елиминиране на аналоговите проблеми от миналото

При обикновените аналогови грамофони качеството на звука се влошава от смущения, предизвикани от вибрациите на електромотора и колебанията в скоростта на въртене, познати като “румпел”. Благодарение на комбинацията от натрупаните през годините знания и опит, и на новоразработения електромотор за директно задвижване без желязна сърцевина, при SL-1200G този “румпел” може да бъде елиминиран. Всички потенциални вибрации, дори и най-малките, се потискат ефективно чрез набор от сензори, свързани към микропроцесорна контролна система – функция, уникална за новия грамофон на Technics.

Целта на Technics е при SL-1200G да бъде постигнат възможно най-гладкият и прецизен контрол на въртенето чрез използване на кодиращо устройство в долната част на мотора, отчитащо прецизно ъгъла на въртене.

Нещо повече, конструкцията с двоен ротор намалява натоварването на лагерите, като същевременно запазва високия въртящ момент и ограничава вибрациите при въртенето, за да бъдат възпроизвеждани фините нюанси и топлите звуци от грамофонната плоча, така жадувани от почитателите на винила.

Радио-индустрията, победена от трислоен диск

Въртящият се диск на SL-1200G е с трислойна конструкция, комбинираща тежък месинг, лят алуминий и поглъщащо гумено покритие на цялата задна повърхност. По този начин ефективно се елиминират нежеланите резонанси, за висока устойчивост и подтискане на вибрациите. Гладкото и стабилно въртене, и вътрешната маса на диска превъзхождат тези на Technics SP-10MK2, грамофон с директно задвижване, широко използван преди време в много радио-станции по целия свят.

Рамо с висока степен на поглъщане

Рамото е изработено от лек магнезий чрез студено изтегляне за подобряване на механичните характеристики и свойствата на поглъщане. Нашите многобройни изследвания чрез прослушване показват, че в звуково отношение магнезият е по-чист от алуминия.

В допълнение, високата чувствителност към движението е постигната чрез традиционното за Technics карданно окачване с хоризонтална и вертикална ос на въртене, пресичащи се в една централна точка, и високопрецизна конструкция на закрепването.

Предоставени допълнителни тежести, осигуряващи съвместимост с голямо разнообразие от дози
Една от уникалните особености на аналоговото възпроизвеждане е възможността за смяна на дозата и съответно за слушане на различен тип звук, в зависимост от музикалния стил, от предпочитанията и т.н. SL-1200G е окомплектован с две допълнителни тежести, осигуряващи съвместимост с голямо разнообразие от дози. Комбинирани със стандартната балансна тежест, която поддържа дози с тегло 5.6 – 12 g , малката допълнителна тежест увеличава тези стойности до 10 – 16.4 g, докато голямата тежест осигурява поддръжката на дози с тегло 14.3 – 19.8 g.

4-слойна конструкция на корпуса

Специално оформен 10-милиметров горен панел от чист алуминий е добавен към предишната 3-слойна конструкция, състояща се от лят алуминий, BMC (Bulk Moulding Compound) и демпфери, изработени от сложен силиконово-гумен поглъщащ материал, подобно на SL-1200GAE. Тази 4-слойна конструкция съчетава висока устойчивост и поглъщане на вибрациите с изискан външен вид на аудиокомпонент от висок клас.

Hobby Team

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *