Smart табла от Шнайдер Електрик осигуряват енергийно управление в три стъпки

Шнайдер Електрик, глобалният специалист в енергийния мениджмънт, представя в България концепцията Smart табла. Представянията ще се състоят между 15-ти и 18-ти юни последователно в София, Пловдив, Варна и Бургас. Smart таблата са умни електроразпределителни табла, чрез които ще се насърчават устойчивите енергийни спестявания в малки до средни по размер сгради, като обществени и административни сгради, търговски площи, а също така хотели и болници. Основани на принципа измерване-комуникация-оптимизация, Smart таблата са лесно за внедряване решение, което се справя с неотложната нужда от намаляване на енергийните разходи и отговаря на регулациите за зелените сгради.

„Измерване” е първата стъпка, където изчисляването на консумираната енергия при потребителя е автоматизирано. През последното десетилетие Шнайдер Електрик коренно промени технологията на електроразпределителните табла ниско напрежение, за да произвежда умни табла, с възможности за измерване, контрол и комуникация. Това не само спомага ежедневните дейности по поддръжка и експлоатация, но също така елиминира традиционно склонната към грешки ръчна система за събиране на данните.

На втория етап – „Комуникация”, умните табла използват надеждни, лесни за инсталиране и използване дисплеи, както и Ethernet и Modbus, интерфейси на комуникационната система Enerlin’X.

Тъй като фасилити мениджърите се нуждаят от достъп до енергийни анализи за изпълнение на третия етап – „Оптизимация”, Шнайдер Електрик препоръчва мониторинга и контрола на място и в реално време (на дисплея на сензорния екран, свързан към Ethernet или върху PC дисплей с традиционен браузър) и онлайн услугите за енергиен мениджмънт (StruXureWareEnergy Operation) като лесни за използване решения, които помагат за спестяването на енергия и определят области за непрекъсната енергийна ефективност.

Energy Operation, Cloud-базирано решение тип Софтуер-като-услуга (SaaS), е рентабилно и позволява на потребителите достъп до предварително дефинирани от потребителя отчети от всяка точка и по всяко време, позволявайки информирани действия за осъществяване на енергийните цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *