Samsung представи нов саундбар на CES 2016

Samsung представи нов саундбар на CES 2016

Samsung Electronics, лидерът на пазара за техника за домашно забавление, обяви своето ново портфолио от аудио продукти, което включва революционен саундбар с Dolby Atmos технология и подобрения на моделите от сериите високоговорители Wireless Audio 360.Новата гама от аудио продукти на Samsung е създадена, за да възпроизведе впечатляващ звук и така да предложи аудио изживяване от ново поколение. Посетителите на изложението CES 2016, което се провежда в Лас Вегас, САЩ, могат сами да чуят звука на новите аудио модели и да се запознаят с много нови иновативни продукти за забавление на щанда на Samsung#11906.

Новият саундбар на Samsung HW-K950 е първият на компанията, който използва технологията Dolby Atmos и първият в индустрията саундбар, който включва два задни Dolby Atmos говорителя. Пълният пакет на HW-K950 предлага невероятен 5.1.4-канален звук. Саундбарът е висок само 2.1 инча (5.3 см) и има тънък профил и стилен дизайн. Моделът използва три предни говорителя и два говорителя, които насочват звука нагоре. Чрез тях той възпроизвежда богат и плътен звук, който е с достатъчна мощност да озвучи цяла стая, но в същото време е достатъчно детайлен и реалистичен, за да създаде кинематографично усещане – от прехвърчането на стрела през стаята до полета на колибри над главата на зрителите. Сандубарът се свързва безжично със субуфера и задните говорители, за да предложи лесно за инсталация и практично аудио решение за дома. Дизайнът на модела елиминира нужната от поставянето на таванни говорители за създаването на 3D звук.

„Dolby Atmos получи невероятна подкрепа от големите филмови студия и продължава да разширява своето присъствие на пазара, включително чрез новия саундбар Samsung HW-K950, който позволява на повече потребителите да се наслаждават на безкомпромисно аудио изживяване в удобството на своя дом“, каза Дъг Дароу, старши вицепрезидент на Dolby Laboratories. „Потребителите могат да се забавляват с озвучаване, което идва от всички посоки, включително отгоре и изпълва домовете им със звук с невероятна чистота, мощност, детайлност и дълбочина.“

Надграждайки своята серия аудио високоговорители Wireless Audio 360, Samsung показа богат избор от нови цветове и шарки на моделите от серията, които са създадени, за да допълнят стила на всяка стая. Благодарение на патентовата от Samsung технология Ring Radiator, високоговорителите могат да се поставят във всяка част от стаята и пак да я изпълнят с богат и балансиран звук.

С новите аудио продукти Samsung значително улеснява потребителите при управлението на тяхната музика. Високоговорителите от серията Wireless Audio 360 могат да се управляват от чувствителния на допир интерфейс чрез почукване или прекарване на пръста върху интерфейса. Потребителите получават допълнителен контрол с новите приложения за смарт часовниците Gear S2 и Gear S и новата версия на приложението Samsung Multiroom за смартфони и таблети. Сериите Wireless Audio 360 предлагат също и нови функционалности за дома, включително звукови известия и настройки за домашно кино.

Моделът R5 от сериите Wireless Audio 360 е сред отличените продукти за иновации от CES 2016. Samsung ще продължи да утвърждава лидерската си позиция на пазара и да разработва нови домашни аудио продукти в лабораторията Audio Innovation, която се намира във Валенсия, щата Калифорния, САЩ.

Hobby Team

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *