NuBryte: многофункционален панел за управление на осветлението

Lucis Technologies представи полезно устройство с название NuBryte, което заменя настенния ключ за осветлението с 5-инчов сензорен дисплей. Устройството позволява да се регулира яркостта на осветлението както ръчно, ака и в автоматичен режим, като запомня предпочитанията на потребителя.

NuBryte

Функцията за откриване на движение придава на алгоритъма допълнителна гъвкавост. Панелът може да имитира присъствие на хора в дома, като периодично включва или изключва осветлението. NuBryte е снабден и с будилник, който ще ви събуди с плавно увеличение на яркостта на лампите.

Впрочем, устройството не се занимава само със светлинни ефекти. Така например, NuBryte може да изпълнява ролята на интерком или охранителна камера – за целта то е снабдено с 2 Мп камера с обзорен ъгъл 120 градуса. При активиране на охраната, включва се сирена, лампите започват да мигат и се изпраща съобщение на потребителя.

Панелът показва също така прогноза за времето, данни за консумацията на енергия и може да играе ролята на семеен органайзър. Възможен е отдалечен достъп до NuBryte чрез смартфон – приложение за iOS вече има, а за Android сега се пише.

NuBryte ще излезе на пазара през второто тримесечие на следващата година. Цената ще е 199 долара.

Hobby Team

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *