Lenovo и Disney добавят нов мултиплейър режим в Star Wars: Jedi Challenges

За първи път в апликацията „Междузвездни войни” е добавен нов мултиплейър режим – Jedi Challenge. Феновете на култовата сага могат да се борят помежду си в най-новото разширение на функцията за добавената реалност (AR) от Lenovo (HKSE: 992) и (ADR: LNVGY) и Disney. Актуализациятa, озаглавена Lightsaber Versus Mode, е втората безплатна след пускането на продукта през ноември 2017 г. Lightsaber Versus Mode е налице в приложението Star Wars: Jedi Challenges, което може да се изтегля безплатно от App Store® и Google Play.

Първото по рода си Start Wars: Jedi Challenge позволява на играчите да се обучават като джедаи, борейки се срещу легендарните злодеи от тъмната страна като Кайло Рен и Дарт Вейдър в AR. Огромното търсене от феновете доведе до създаването на новия режим за мултиплейър. Той позволява на двама играчи – всеки от тях оборудван с хедсет Lenovo Mirage™ AR, контролер за лазерен меч, проследяващ сигнал и съвместим смартфон1, да се водят AR битки с лазерни мечове, докато се намират в една и съща стая. По този начин за първи път двама играчи могат да играят едновременно, като виждат лазерния меч на другия в AR.

„Иновацията и развитието въз основа на обратна връзка от клиентите е голяма част от това, което прави продуктите на Lenovo различни и по-добри“, каза Джеф Мередит, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Lenovo Consumer Computers и Smart Devices. „Едни от най-популярните желания на феновете след стартирането на Star Wars: Jedi Challenges, е да се даде възможност за местен мултиплейър режим за феновете да водят дуел помежду си в битки с лазерни мечове. Радваме се да продължим да си сътрудничим с Disney, за да изпълним желанията на феновете, като тестваме границите на добавената реалност. Въвеждането на Lightsaber Versus Mode е още една стъпка в нашето пътуване до предлагането на единствено по рода си, поглъщащо изживяване, постигнато чрез AR.“

В режим Lightsaber Versus играчите се ръководят от визуални знаци, показващи кога и къде да блокират, отдръпват и удрят. Когато играчите продължават напред, степента на трудност се увеличава, докато единият играч не победи. Всеки играч трябва да изтегли последната версия на Star Wars: Jedi Challenges приложението2 на съвместим смартфон1 с достъп до същата Wi-Fi мрежа.

“Нашата цел е да обогатим преживяванията за феновете по нов и различен начин. Star Wars Jedi Challenge ни дава тази възможност“, казва Кайл Лафлин, старши вицепрезидент на Games and Interactive Experiences, Disney Parks, Experiences & Consumer Products. „Глобалният успех на продукта ни окуражава да дадем на играчите още по-автентични „Междузвездни войни“ моменти и ние с нетърпение очакваме да продължим да подобряваме и разширяваме геймплея”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *