June: печка с процесор Tegra K1, Wi-Fi и Full HD камера

Започва приемане на предварителни заявки за умната конвекторна готварска печка June. Разработчиците са си поставили за цел да създадат устройство, което може да готви самостоятелно и без намеса от страна на човека. Такава възможност осигуряват достъпът до интернет чрез Wi-Fi и системата за обучение, реализирана на базата на процесора NVIDIA Tegra K1 със 192-ядрен графичен ускорител Kepler.

june1

Благодарение на вградените сензори и Full HD камера, печката е способна да определя какви продукти са поставени в нея и да ги претегля. След това потребителят трябва само да избере програма и да натисне бутон Старт.

june7

Цялото управление на June се осъществява чрез въртящо се копче и 5-инчов сензорен дисплей. Процесът на приготвяне на храната може да се следи през смартфон или таблет.

june3

Печката е снабдена със специални карбонови нагревателни елементи, които осигуряват много бързо нагряване и поддържане на необходимата температура. Предвидени са и две сонди за мониторинг на температурата в самото блюдо по време на приготвяне.

june6 june5 june4

June вече може да бъде поръчана на цена $1500, но доставките на печката ще започнат през пролетта на 2016 г. При появата му  на пазара устройството ще струва $3000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *