Apple представи най-евтиния си смартон – 4-инчовия iPhone SE

Американската корпорация Apple представи умалена версия на популярния смартфон iPhone с дисплей с диагонал 4 инча. Новият модел бе показан вчера вечерта от президента на компанията Тим Кук.

Устройството, получило името iPhone SE, има процесор Apple A9. То е предназначено за потребители, които биха искали да имат мощен апарат, но по-малък по размер. Основната камера на iPhone SE е с 12 мегапиксела. Видеото е с 4k резолюция, а LTE мрежата е по-бърза.

Предната камера осигурява HD видеоразговори и разполага с т. нар. Retina Flash. При нея екранът премигва в светъл цвят, за да освети лицето на потребителя, ако той прави селфи на тъмно. Но новият 4-инчов iPhone не разполага с 3D Touch – дисплей, чувствителен на натиск, скенер за пръстови отпечатъци Touch ID и услугата за мобилни разплащания Apple Pay.

По размер смартфона на практика не се отличава от модела iPhone 5s. Смартфонът ще бъде достъпен в четири цвята – златист, розов, сив и сребрист. Цената му в САЩ за модела с 16 гигабайта памет е 399 долара, а с 64 гигабайта – 499 долара. Продажбата му в САЩ ще започне на 31 март тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *