AOC AGON AG275QZ – е попадение в десетката

Ако поне малко сте запалени по игрите, марката AOC не би трябвало да ви е непозната, напротив. И безспорно най-известните продукти, които предлага, са геймърските монитори. Още с разглеждането на спецификациите на актуалния AGON AG275QZ става ясно, че той е замислен като бестселър без никакви слабости. 

Самата концепция на модела едва ли може да бъде по-удачна – 27-инчов екран с QHD резолюция, която предлага оптимално съчетание на детайли и размер (плътност на пикселите). Или казано с други думи – перфектна картина с много подробности, но не с твърде дребни елементи от интерфейса. Това е само част от отличната рецепта. Другата част е бързият IPS панел с 270 Hz честота на опресняване, поддръжка на над 1 милиард цвята, време за реакция само 1 ms (GtG) и яркост малко над 400 нита.

С тези параметри едва ли има игра, която да затрудни AGON AG275QZ, а още по-хубавото е, че благодарение на QHD резолюцията всъщност имате реален шанс да вдигнете кадрите до тези високи стойности. Защото колкото и да обичаме големите 4K модели, видеокартите още не са съвсем готови да ги захранят с над 100 кадъра в секунда при качествени настройки на графиката. Освен това при шутърите по-малкият екран позволява по-лесна концентрация и изисква по-малко движения с мишката.

Мониторът успява да загатне за отличните си способности още с външния си вид. Той следва актуалната стилистика на AOC, при която не се гони крещящ и мигащ външен вид, а по-дискретен, но много атрактивен стил, който несъмнено е геймърски, но в никакъв случай не кичозен.

AGON AG275QZ съчетава красивата си външност с отлична ергономия. Стойката позволява движение във всички посоки, може да позиционира панела на различна височина и дава възможност той да бъде обърнат дори вертикално на 90 градуса. Мониторът стои стабилно на масата, благодарение на широкия ъгъл между дългите крака на стойката. Няма да имате и никакъв проблем със сглобяването и разглобяването, защото то е реализирано много умно и не изисква инструменти.

Към достойнствата на модела няма как да не прибавим и богатството от портове – два DisplayPort, два HDMI и четири бързи USB, към които да закачите периферните устройства, за да не затрупвате бюрото с кабели. Има и удобен изход за слушалки, за да не налага да търсите онзи винаги невидим и трудноразличим стерео жак на самото PC накъде в краката ви.

В практическите тестове AOC AGON AG275QZ се представи много убедително и това определено не е изненада. Отличната скорост на опресняване и времето за реакция в съчетание с богатите и наситени цветове и оптимални зрителни ъгли създават истинско удоволствие, независимо от типа игра. За супер плавната картина допринасят технологията Free-Sync Premium и официалната поддръжка на G-Sync. Освен това мониторът е много удачен избор и за работни задачи именно заради качеството на картината и подходящата резолюция. Няма да се уплаши от обработка на изображения и видеа, което го прави перфектен избор за гейминг влогъри и стриймъри.

От AOC са включили и вече добре познатите гейминг функции за оптимизиране на картината в игрите, така че да забелязвате по-лесно противници и ценни обекти – Shadow Control и Game Color. Дали ще ги използвате зависи от личните ви предпочитания. Екранното меню следва стилистиката на модела с червен цвят и е достатъчно лесно за използване.

Ако трябва да посочим някакъв недостатък на AOC AGON AG275QZ, то това е не особено атрактивния HDR режим. Макар и достатъчна, яркостта не е твърде висока, за да накара най-светлите области да изпъкват истински.

Моделът не е евтин, но напълно заслужава цената си заради отличните си качества и универсално приложение. Ако сте сериозен геймър и 27-инчовият размер ви е удобен, задължително разгледайте AGON AG275QZ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *