Учените могат да откриват космически кораби, движещи се със светлинна скорост

Изследователи от Raytheon, голям доставчик на военното ведомство на САЩ, публикуваха труд, в който се описва способ за откриване на извънземни космически кораби, движещи се с около светлинна скорост. Приемайки за възможно създаването на кораб от обикновена материя, който се движи с близка до светлинната скорост, от Raytheon обясняват как този кораб ще оставя очевидни следи в инфрачервения спектър, които лесно могат да бъдат засечени от Земята.

spaceship

Даже ако предположим, че корабът може да се движи в космоса без да взаимодейства с обикновените частици, той ще трябва постоянно да се сблъсква с реликтовото лъчение (РЛ), останало след Големия взрив и запълващо цялото пространство на Вселената във вид на фотони.

Допирът с РЛ ще оставя зад кораба опашка, подобна на тази, която остава зад летящ самолет. Самото стълкновение при такива големи скорости ще води до отделяне на големи количества енергия, което ще оставя в излъчването специфични енергийни сигнатури. Последните лесно се откриват като се анализира космическият спектър от Земята.

Това означава, че ако сега се вгледаме както трябва в небето, ще можем да открием космически кораби,  при условие, че те летят със светлинна скорост и не са направени от някакъв неизвестен на науката материал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *