Умно въже за скачане показва броя скокове и калориите направо във въздуха

През последните години т.нар. носими (wearables) технологии навлизат в живота ни с бързи темпове. В началото бяха умните часовници и гривни, а скоро след това се появиха всевъзможни други дигитални джаджи, снабдени с „интелигентност“ и свързаност. Обувки, които си сменят дизайна, дрехи с LED подсветка, дори дигитални татуировки – това са само част от примерите за нови умни джаджи, които вече съществуват като концепция или краен продукт.

По всичко личи, че носимите технологии вече навлизат в редица браншове и обществени сфери, а все повече анализатори прогнозират, че спортът ще бъде един от най-горещите сегменти, които скоро ще бъдат променени от тях. От сензори прикрепени към обувките на професионалните скиори, до умни каски за колоездене – спортните състезания и тренировки предстои да се променят до неузнаваемост.

Smart Rope – умно въже за скачане

Един от най-интересните примери за умна джаджа за спортуване е въжето за скачане Smart Rope, с което неотдавна се сдоби редакцията ни. То може да бъде изключително полезно както за професионални спортисти и фитнес маниаци, така и за всеки обикновен човек, който обича да спортува и иска да проследява по-прецизно данните за своята физическа активност.

Визуализира информацията за тренировките направо във въздуха

Както се уверихме по време на тестването му, въжето Smart Rope има много предимства. Най-впечатляващата му функция обаче си остава възможността за изобразяване на информация за упражненията направо в празното пространство пред скачащия. Този магически ефект е постигнат чрез 23 вградени LED светлини, които се активират в различни моменти, докато въжето се върти около скачащия, създавайки по този начин един цялостен образ. Нещо, което наистина си струва да се види.

Този своеобразен „виртуален екран“ включва четири знака или единици информация, които се променят динамично по време на тренировка. По този начин скачащият може да гледа в реално време броя на подскоците си, а предстоящи софтуерни ъпдейти, ще позволят да вижда по същия начин и изгорените калории, както и други данни за упражненията. LED подсветката показва ясно информацията дори в осветени помещения

smart rope

Въже за скачане с повече иновации от някои телефони

Smart Rope разполага с вградени сензори, които проследяват движението на въжето на 360 градуса и дефинират всяко отделно завъртане, предавайки информацията на дисплея. Това позволява ниво на прецизност при данните за упражненията, което не може да се постигне чрез акселерометъра или жироскопа на повечето wearable устройства.

Комплексен дизайн

Ръкохватките имат 45 градусов ъгъл на завъртане, което позволява да бъдат хващани съвсем естествено и удобно по най-добрия начин за движението на въжето. Въпреки всички вградени технологии джаджата се отличава с лекота, сравнима с тази при обикновените въжета за скачане, което се дължи на вградените лагери – по два във всяка дръжка. Предлага се в черен, хромиран и златист цвят.

Интегрирано мобилно приложение

Иновативното смарт устройство се свързва посредством стандарта Bluetooth 4.0 LE със смартфон или таблет, чрез които може да комуникира със специално създадено за него мобилно приложение – Smart Gym. Въжето изпраща към него релевантни данни за упражненията, които практикуващият може да използва, за да тренира по-ефективно. Освен това мобилният ап има социални функции и позволява да се съревноваваме с приятели и да споделяме информация.

Вероятно няма да прочетете следващите редове по отношение на друго въже за скачане – Smart Rope може да издържи с едно зареждане 36 часа активни непрекъснати упражнения, което означава, че се зарежда приблизително веднъж на 30 дни. Това става чрез стандартен micro USB порт, който се намира в една от ръкохватките, а продължителността на зареждане е два часа.

В заключение можем да кажем, че Smart Rope е въже за скачане от ново поколение, което изцяло променя изживяването по време на такива упражнения. В комбинация с приложението Smart Gym, то може да бъде особено полезно за професионални спортисти, които се стремят да постигат конкретни резултати, но също и за всеки любител, който обича активното натоварване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *