Сървърният твърд диск Western Digital Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB вече се предлага в България

Сървърният твърд диск Western Digital Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB вече се предлага в България

Новините за появата на нови модели твърди дискове с още по-внушителен капацитет се появяват през няколко месеца и това се приема добре и от доставчиците на облачни услуги, и от потребителите. АСБИС България съобщи, че вече предлага най-новия модел сървърен твърд диск на Western Digital – Ultrastar DC HC580 с капацитет 24 TB и SATA интерфейс. 
Продуктът залага на изпитаната в предишните поколения CMR технология за запис и още редица иновации, които позволява постигането на такъв голям капацитет върху десетте въртящи се плочи. С цел повишаване на плътността на данните на инч се използва енергийно подпомогнат магнитен запис (EAMR). Освен това дискът разполага с тройно рамо на главите, което подобрява прецизността на позициониране. Вътрешният обем на корпуса е запълнен с хелий, който е по-оптималната среда за работа на механичните компоненти, защото създава по-малко аеродинамично съпротивление и съответно вибрации при движението на главите.
Предимства на технологията OptiNAND


Western Digital Ultrastar DC HC580 е най-новото поколение твърд диск, който се възползва от предимствата на OptiNAND. В диска е поместено iNAND Universal Flash Storage (UFS) устройство за съхранение на данни, което подобрява надеждността в случай на отпадане на захранването като увеличава обема на енергийнонезависимата памет (NVM), която се използва за копиране на мета данните върху iNAND.
ArmorCache също е част от тази технология и гарантира, че всички данни от DRAM кеша безопасно са записани в NVM паметта на устройството. Така се елиминира рискът от загуба на данни при спиране на електричеството. Предимството на ArmorCache е, че позволява работа в режим Write Cache Enabled и така се постига максимална производителност.
Приложения
Western Digital Ultrastar DC HC580 е предназначен за облачни и хиперскалируеми системи за съхранение на данни, дистрибутирани файлови системи, анализ на Big Data масиви и други приложения, където се търси капацитет при висока плътност, надеждност и постоянна производителност.
Моделът има средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция, а препоръчителният обем записвани данни е 550 TB на година.
Същевременно заради високата плътност на запис се постига отлична цена на терабайт и подобрена енергийна ефективност, които свалят и общата цена на притежание.

SunnyNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *