Ревю на смартфона Nokia G20

Финландската компания HMD Global, която произвежда смартфоните Nokia, представи през април няколко впечатляващи нови модела, които балансират добре между функционалности, производителност, дълъг живот на батерията и достъпна цена. В Pixelmedia.bg получихме възможност да тестваме един от тях, а именно Nokia G20 – телефона с по-високи показатели от серията G. Той надгражда G10 и добавя редица допълнителни възможности, запазвайки същевременно характерния за серията изчистен дизайн и стил.

Вижте още: Как Nokia X10 се грижи за околната среда

Разопаковане – какво има в кутията?

Nokia G20 идва в компакта кутийка, достатъчно малка за да не заема много място в каквато и да било чанта. В нея ще намерите още игла за отваряне на слота за карти, множество книжки с инструкции и информация за гаранцията, зарядно устройство и type-c кабел. Телефонът е с предварително инсталиран протектор на екрана, което осигурява много по-добра защита.

G серията на Nokia се отличава с елегантен, скандинавски дизайн, в лек (едва 197 гр.) и тънък корпус. Конкретно G20 се предлага в два цвята – Glacier и Night, като в редакцията ни дойде Glacier – версията. Размерите на телефона са 164.9 на 76 на 9.2 мм. Корпусът е изцяло покрит с пластмаса, поради което се усеща изключително солидно, подобно на останалите модели от серията. Големината на модела всъщност е идентична с тази на G10, но е много по-бърз от него. И двата апарата се предлагат с операционна система Android 11 и ще получат ъпдейт на операционната система за срок от две години, както и три години на сигурността.

Екранът

на Nokia G20 е 6.52 – инчов, IPS LCD, а съотношението му към тялото …

Цялото ревю е достъпно в сайта Tech.Offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *