Разликата между изтеглен клепач, паднал клепач и силно изразен клепач

Опитвала ли си някога да следваш урок за грим на очите и да установиш, че той просто не работи за теб? За тези от нас, които нямат силно изразен клепач, това е често срещано явление. Ако се мъчиш да сътвориш правилния грим за твоя поглед, а популярните техники просто не изглеждат добре на окото ти – може би ще ти помогне ако научиш какъв тип клепачи притежаваш.

Вероятно си чувала за различните форми на очите (кръгли, бадемови, дълбоко поставени и т.н.), но знаеш ли, че и клепачите си имат своя форма? При тях се наблюдават основно изтегленият клепач, падналият клепач и силно изразеният клепач. Продължаваме ли?

Какво представлява изтегленият клепач?

Изтегленият клепач е тази форма на клепача, при която липсва гънката, която разделя клепача на две части. Много разпространен е сред хората от Източна Азия и се характеризира с това, че окото е на едно ниво с веждите, като са свързани с участък от кожа без видима гънка.

Какво представлява силноизразеният клепач?

Силноизразеният клепач има видима гънка, която разделя окото на две части. Той е характерен за повечето хора и основно европейците.

Какво е падналият клепач?

Падналият клепач има гънка от кожата, която частично (или понякога напълно) покрива цялата повърхност на клепача. Ако имаш паднал клепач, може да не успееш да видиш неговата основа, когато се погледнеш право в огледало. Някои хора се раждат с паднал клепач, докато при други се образува с течение на времето, с възрастта.

Какъв грим е най-подходящ за твоят тип клепач?

В зависимост от типа на клепачите ти, може да се наложи да промениш начина, по който гримираш очите си, за да имаш най-добри резултати. 

Ако например си с изтеглен клепач, вероятно нямаш видима гънка, която можеш да дефинираш със сенки за очи. Опитай да изрисуваш тънка линия с топъл кафяв цвят по границата на горните мигли, за да подчертаеш окото си. Палитра сенки за очи NUDE от  NL Beauty ти предлага цели 8 топли нюанса, от които да избереш своя.

Имаш паднал клепач? Повечето съвети и трикове за класическа очна линия не работят при теб. Вместо това опитай да отпуснеш окото си и да скицираш дъгата на очната линия малко над линията на горните мигли, без да издърпваш и опъваш кожата.

При силноизразения клепач имаш повърхност, върху която да екпериментираш с различни видове грим и почти всичко ще работи за теб. Използвай тъмен нюанс, за да подчертаеш гънката на окото си и да добавиш дълбочина в погледа си. Ако клепачът ти лесно се омазнява, винаги използвай основа за сенки, за да фиксираш излишния себум. 

Сега, когато вече знаеш кой е твоят тип клепач, вече си една стъпка по-близо до намирането на техниката, която работи за теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *