Пътешествието на пералнята WW9000 Crystal Blue

От създаването си през 2014 г., пералнята на Samsung WW9000 Crystal Blue предизвика изключителен интерес по целия свят. Освен основното за една пералня като изпиране, изплакване и центрофугиране, WW9000 притежава и някои от най-новите функции – Auto Optimal Wash, Auto Dispense, Full Touch Screen и други.

samsung 1

WW9000 Crystal Blue е с елегантен дизайн и синя врата, която е по-голяма от тази при стандартните перални машини със същия капацитет. Освен това пералнята е и по-тиха и е проектирана да работи с грижа за околната среда.

Против всички правила

Crystal Blue е създадена с няколко ключови дизайнерски елемента. Както името подсказва, уголемената врата допринася значително за стилния дизайн. Самата врата е 520 мм, а вътрешността 360 мм. Металната панта позволява вратата да се отваря на 170 градуса. Въпреки че вратата е по-голяма, пералнята остава компактна и естетически елегантно се вписва във всеки модерен дом. Освен това е снабдена и с лесен за употреба и интуитивен цветен сензорен LCD екран, което допълнително допринася за изчистения и стилен вид без копчета и циферблати.

Високата производителност и елегантен външен дизайн са основните цели на разработчиците, които са преминали през много трудности и препятствия в процеса на създаване на пералнята. Осигуряването на цялата ширина на вратата – една от оригиналните характеристики на продукта, създаде много потенциални причини прането да не бъде изпрано както трябва в барабана, което в последствие може да повреди гуменото уплътнение. Екипът преодоля това предизвикателство с помощта на двойна неръждаема структура.

samsung 2В крайна сметка разработчиците са създали пералня с предно зареждане, която поставя нови стандарти. Барабанът е поставен по-високо в сравнение с конвенционалните модели, добавени са скрити автоматични отделения за перилен препарат и въртящият се бутон за избиране на съответната програма е премахнат.

Тайната на синята светлина

„Когато за пръв път видях дизайна на пералнята Crystal Blue Door, не бях сигурен дали е възможно производството на толкова модерна и технологична перална машина – заяви Сихо Джанг, старши вицепрезидент и ръководител на Global Production Technology Center, Consumer Electronics. – Това означаваше, че трябва да използваме всички технологии, с които разполагаме, за производство на перални. Това беше истинско предизвикателство, защото много от технологиите не са прилагани никога до сега.”

Джанг добавя: „Когато става въпрос за създаване на домакински електроуреди, трябва да положим специални усилия, за да гарантираме надеждно качество, тъй като тези продукти засягат всеки един ден от живота на хората. Всички наши сектори са ангажирани с дейности за иновации, за да сме сигурни, че работата ни е свършена перфектно.“

samsung 3

Transparent Opaque Color (ToC) – машина за инжекционно формоване за производство на вратата на пералнята Crystal Blue

Вратата на Crystal Blue има цвят и размер, които я отличават от другите продукти на пазара. Синята врата е създадена с помощта на метода Transparent Opaque Color (TOC). Производството изисква не една, а две серии инжекционно формоване. Процесът се нуждае от много внимателно изследване и управление, тъй като трябва да се вземат под внимание много фактори, включително температура и влажност.

samsung 4 samsung 5

Бум на европейския пазар

Европейският пазар за битова техника по-скоро се счита за консервативен, тъй като потребителите са силно лоялни към местните марки. Освен това много световноизвестни производители на уреди са именно европейски.

Samsung се ангажира с диференцирането на маркетингови тактики за повишаване на информираността за популяризирането не само на красивия дизайн на продукта, но и неговото перфектно изпълнение. Някои от уникалните маркетингови дейности включват участието на WW9000 Crystal Blue във Fashion Week в Полша, както и показването на нейното промоционално видео върху фасадата на символична сграда.

За да се акцентира върху уникалната врата на пералнята, която е по-голяма от тази на конкурентите, в местата за продажба бяха наредени възглавници с различни размери, които потребителите имаха възможност да сложат в пералнята.

WW9000 Crystal Blue има не само стилен дизайн. Всъщност става дума за смелостта да се приемат нови предизвикателства и да се създаде нещо наистина оригинално. Навлизането в европейския пазар за битова техника на пръв поглед изглежда като опит да превземеш крепост с високи и твърди стени. Сега WW9000 Crystal Blue връхлита като буря и покорява сърцата на потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *