Проблеми с автомобила през зимния сезон

Зимата може би е чакан сезон за много хора. Има нещо специално в снежната покривка, която затрупва всичко. Но настъпването на студеното време е знак за вас, че трябва да се погрижите за автомобила си. Ниските температури могат да доведат до проблеми с вашите превозни средства. Ето които са най-често срещаните проблеми и как да се спасите от тях.

Акумулаторът ви може да се изтощи по-бързо. Добра идея е да проверявате изправността на акумулатора всеки път, когато на автомобила се извършва рутинна услуга, като смяна на масло например. Помага също така да държите колата си в гараж през зимните месеци, ако това е възможно. Ако в мразовита сутрин не можете да запалите автомобила, то трябва да прибегнете до подаване на стартов ток.

Течностите се сгъстяват. За да изпреварите този често срещан зимен проблем, не забравяйте да посещавате редовно вашия доверен автомобилен техник, който да направи проверка на маслото, антифриза, сервоусилвателя на волана, спирачките и трансмисионните течности. Могат да възникнат и течове, така че преди да потеглите трябва да оставите колата да поработи.

Частите на автомобила корозират. Солта, посипана на пътната настилка против заледяване, както и другите използвани препарати могат да повлияят на перфектното състояние на металните компоненти на колата ви. Ако залепнат по тях, могат да причинят корозия. Посещавайте по-често автомивката.

Гумите ви ще омекват по-бързо. Гумите, които не са достатъчно напомпани, не се представят добре при студено и влажно време, така че е от решаващо значение да проверявате налягането им често.

Свещите могат да се повредят. Развалена свещ или запушен филтър могат да доведат до невъзможност на автомобила ви да запали, така че е разумно да ги проверявате преди да предприемете пътуване по време на по-тежки атмосферни условия през студените месеци.

Важно е да полагате качествени грижи за автомобила си през всеки сезон. Освен това за да работи той правилно, трябва да сте сигурни, че разчитате на качествени специалисти за неговото обслужване и имате достъп до възможно най-качествените авточасти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *