По какво да познаем, че любимите ни оригинални парфюми са негодни

Вероятно колекционерите на много и различни оригинални парфюми ще се припознаят в следващите редове – случвало ли ви се е да имате толкова много аромати, че да забравите за някой от тях и, после, когато решите да го използвате отново, неговата годност да ви се струва под въпрос?

 

И при парфюмите важи правилото като при почти всяка козметика – правилното съхранение и грижа доказано удължават живота и трайността на продукта. Не излагайте парфюмите си на пряка светлина и на твърди ниски или твърде високи температури. Не разклащайте често флакона и не пресипвайте съдържанието от една бутилка в друга. Всичко това положително ще удължи живота и качеството на любимите ви оригинални парфюми.

 

И, все пак, ако по една или друга причина парфюмът ви е изгубил качествата си, има няколко начина, по които може да го познаете. Събрахме за вас най-лесните и видими признаци, които ще ви дадат информацията, че парфюмът ви се е развалил.

 

Най-честият признак за аромат с изтекъл срок на годност или неправилно съхранение, е промяната в цвета. Ако любимите ви оригинални парфюми някога са били с характерните за тях цвят и бистрота, а сега са добили неприсъщи отенъци и консистенцията е сякаш „мътна“, то това е сигурен белег, че вече парфюмът не е годен за употреба. Не рискувайте да го употребявате и да го пръскате по кожата си, за да избегнете каквито и да е било странични реакции и алергии.

 

Ако усещате разлика в аромата и благоуханието вече няма същите обонятелно въздействие, то това също е сигурен признак, че вероятно се е развалил. Една от честите причини за осезаема промяна на аромата е прекомерното излагане на кислород. Ако сте отворили флакона, само за да усетите аромата, и не сте го използвали за дълго, той вече се е окислил. Ако сте пресипвали съдържанието от оригиналната бутилка в друга, то също сте изложили съдържанието на прекомерно количество кислород. Избягвайте подобни дейности. Отваряйте парфюма тогава, когато смятате да го използвате системно, за да се възползвате навреме от аромата в най-добрата му форма.

 

Макар и явни, често сякаш потребителите пренебрегват тези така категорични признаци, че парфюмът им се е развалил, и продължават да го използват. Грижете се максимално добре за любимите си оригинални парфюми – съхранявайте ги правилно и по най-оптималния начин. Така ще си осигурите дълго време наслада от прекрасните есенции. Знаем, че всеки любител на парфюмерията иска да запази качеството на продуктите си възможно най-дълго. Спазвайте горепосочените правила и ще се убедите, че наистина работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *