Поддръжка на двора и градината

Уютът и красотата в дома ви не е задължително да се изчерпват само с интериора, особено ако разполагате с двор. Именно чрез двора вие можете да направите страхотно впечатление на своите гости и да изразите чувството си за естетика. Разбира се, това може да се случи по много начини, като например да си направите една прекрасна градина.

В зависимост от мястото, с които разполагате, може да решите да си посадите райграс, да гледате цветя или пък овошки. Важно е обаче да имате предвид, че каквото и да изберете, вие трябва да сте готови за неговата поддръжка. Тук искаме да ви споделим кои са основните „помощници“, на които можете да разчитате в грижата за вашето ново любимо кътче. Не е необходимо да купувате малък трактор за поддръжка на двора – както ще видите, спрели сме се предимно на акумулаторните инструменти, които притежават доста предимства.

Започваме с акумулаторната коса. Тя е изключително подходяща за поддръжката на трева в двора, като гарантира постигането на равна и красива повърхност. В зависимост от разположението на градината ви ви съветваме да търсите модели с подходящ дизайн, за да може да се справяте с труднодостъпните места.

Акумулаторният трион от своя страна е почти задължителен при поддръжката на всеки двор. С негова помощ ще можете да се отървете от дебели и стърчащи клони, както и да нарязвате по – големи дървени греди. Подобен трион ще ви е от полза и за подготвяне на дърва за огрев.

За подрязването и оформянето на храсти ви препоръчваме акумулаторна ножица, с която лесно ще придадете желаната форма на домашния плет.

Уред за обдухване също може да бъде от полза, особено ако имате голям двор с доста дървета и храсти и в него се събират много листа. С този инструмент може да почистите пътечките, без да се налага да метете и да се изморявате. Уредът е изключително полезен през есента и със сигурност ще ви спести доста време и усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *