Перфектен монитор за FPS игри с QHD и 300 Hz: AGON PRO AG274QS

Перфектен монитор за FPS игри с QHD и 300 Hz: AGON PRO AG274QS

AGON by AOC – една от водещите марки за геймърски монитори[1] и IT аксесоари – добавя 68,58 см (27”) модел – AGON PRO AG274QS – високоскоростен, 300 Hz геймърски монитор към своето AGON PRO портфолио. Снабден с бърз IPS панел с поддръжка на DisplayHDR 600, 1 ms GtG време за реакция и QHD резолюция, той идва в домовете на esports играчите и ентусиастите, и особено на феновете на FPS, battle royale и подобни заглавия с бърз екшън.

Ясен и бърз

Текущите модели AGON PRO с Full HD: 25” AG254FG (360 Hz) или 27” AG274FZ (260 Hz) демонстрират по красив начин как изключителната скорост може да бъде комбинирана с висококачествени IPS панели под формата на награждавани дизайни, фокусирани върху геймърите. Сега с 27-инчовия AG274QS, AGON by AOC предлага ясна QHD резолюция (2560×1440 пиксела) до впечатляващите 300 Hz – един от първите QHD с толкова висока честота на опресняване на пазара към момента.

С над два пъти по-висока честота от тази на стандартните 144 Hz геймърски монитори AG274QS изобразява повече кадри в секунда и така пресъздава действието с максимална плавност и точност. Особено в FPS игрите, където милисекундите са от значение, колкото по-бързо играчът може да види опонента зад ъгъла или да проследи движенията му, толкова по-скоро може да реагира и да излезе победител в съревнованието.

Тристранния безрамков 27“ бърз IPS панел на AG274QS е с QHD резолюция (2560×1440) и 300 Hz честота на опресняване – мечтани спецификации за всеки съвременен геймър. Благодарение на времето за реакция от 1 ms GtG и 0.5 ms MPRT, бързият екшън се изобразява плавно и без призрачни ефекти. И тъй като технологията Adaptive-Sync и поддръжката на AMD FreeSync Premium са налице, накъсването и насичането са елиминирани чрез използване на променлива честота на опресняване.

За да достави визуално удоволствие на геймърите не само в бързите игри, но и във фотореалистичните, потапящи преживявания за единични играчи, AG274QS идва със сертификат DisplayHDR 600. Дисплеят може да постигне до 600 нита пикова яркост, за да изобразява ярки, грабващи погледа експлозии или мрачни пейзажи с блестяща слънчева светлина и красиви сенки в един и същи момент.

Наградата Red Dot за дизайн на монитора AG274QS следва доказаната формула на серията AGON PRO: почти невидими рамки на три от страните за лесно създаване на мултимониторни конфигурации, прожектирано лого, което да напомня за сагата AGON PRO и персонални, синхронизирани RGB ефекти (Light FX) с друго AOC оборудване с помощта на софтуера G-Menu. AG274QS включва и стабилна метална стойка с широк обхват на настройки на височината, накланянето и завъртането, както и опция за обръщане на 90 градуса.

Със своите 4x USB 3.2 порта мониторът може да служи като докинг станция за свързване на допълнителни периферни устройства като геймърска клавиатура и мишка, USB хедсет и др. Неговите говорители 2x 5W с DTS sound предлагат достатъчни силен звук. Вградената стойка за слушалки помага допълнително за намаляване на бъркотията около бойната станция на геймърите. Включеният в комплекта контролер QuickSwitch позволява много лесна и бърза работа с екранните настройки, които могат да бъдат управлявани и от джойстика на корпуса на монитора или софтуера G-Menu.

AGON PRO AG274QS ще бъде наличен от юни 2022 г. на препоръчителна крайна цена от 2339 лв. с ДДС.

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

SunnyNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *