Можем ли да намерим добри варианти за климатици на изплащане?

В случай, че сте избрали да обновите уредите у дома си, с цел по-енергоспестяващи такива, то вероятно желаете да изберете надеждна система с минимум разходи и максимум ефективност. Такива екстри предлагат климатиците, особено новите модели, които стават все по-надеждни и като енергийна ефективност и като мощност, наред с редица саморегулиращи се свойства. Сред най-икономичните видове, са хипервинверторните модели, разполагащи със сензори, които улавят присъствие на хора в пространството и на база на това пренасочват въздушната струя и съобразяват нивото на температурата, като при липса на присъствие, автоматично преминават на енергоспестяващ режим. Тези максимално удобни решения, при климатиците от клас А+++, дават сериозен повод за размисъл, дори и инвестициите в началото да не са от най-ниските. Можем ли да намерим добри варианти за климатици на изплащане? В броя на месечните вноски се крие ключът към минималното оскъпяване, а твърдението всичко евтино излиза скъпо и всичко скъпо излиза евтино и тук е в пълна сила.

За това е добре да могат да се съобразят и условията на работа за климатика, тоест какво е пространството и какви са неговите специфики, както и дали неговите технически характеристики са подходящи за него. Важна е степента на влажност на района, както и изолацията на жилището, тъй като при наличие на по-висока влажност, климатикът преминава в режим на размразяване, дори и ако температурите не са преминали долната граница на работа на машината. Ако пък, климатикът работи в помещение с не добра изолация, то за да може да смогне с наваксването на желаната температура, той ще използва най-голямата си мощност и съответно преминаването му в икономичен режим ще става по-рядко. В този смисъл отново са за предпочитане високият клас климатици, работещи с по-голяма мощност, които са максимално енергийно ефективни. Климатици по-висок клас, дори на изплащане, фактически могат много по-бързо да оправдаят разходите от инвестицията за тях. Според експертните проучвания, един такъв климатик, който работи средно между 10 и 13 години, при добра експлоатация, има възвращаемост на спестената електроенергия, равняваща се на 2 до 3 години.

Какво още може да ни бъде от полза при един висок клас климатик? Освен наличните сензори, улавящи присъствие, много от хиперинверторните модели, са снабдени с плазмени филтри и режим за пречистване на въздуха, както и автоматично почистване. Както знаем, профилактиката на климатика е от особено значение за неговата продължителна и надеждна употреба, а много от тях вече се предлагат с миещи се панели, които се разглобяват и почистват лесно. Възможността за регулиране от разстояние, пък, каквато е Wi-fi модулът, спомага за включване и настройка на температурата, дори и от голямо разстояние. Тоест на път за вкъщи човек може да включи своя климатик, който да създаде желаната температура. Източник: климатици на изплащане от http://klimashop.bg/klimatici_na_izplashtane_s_tbi. Оптималното решение се основава преди всичко на надеждността и ефективността в дългосрочен план, независимо дали става дума за климатици на изплащане или на еднократна инвестиция. Изборът е индивидуален, както и сметките за тока, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *