Майкрософт България и Indigo Verge с нов проект за любителите на колоезденето

Майкрософт България и Indigo Verge представят своя съвместен проект за любителите на колоездене в градска среда. VeloGuide е инициатива за създаване на по-добри условия и информираност за придвижване с велосипед. Платформата обединява вело-алеи и маршрути, паркинги, магазини и сервизи за колелета в района на столицата.

Потребителите могат лесно и сами да добавят информация за вело-маршрути, изминати от тях самите. На страницата на VeloGuide.bg има и наръчник за вело-безопасност, както и съвети от велосипедисти, защото създателите на сайта смятат, че освен здравословно забавление и бърз начин за придвижване в града, колезденето е участие в цялостното движение и трябва да бъде отговорно.

„Майкрософт е компания с установени традиции в проекти с обществена значимост и през изминалите месеци работихме с огромно желание върху VeloGuide.bg. Това е проект, който има за цел да предостави съвременна информативна платформа за всички вело-ентусиасти в района на столицата ни. Тази платформа комбинира в себе си информация за вело-, както и за пешеходни алеи и маршрути. На VeloGuide.bg може лесно и бързо да се видят паркинги, магазини и сервизи за любителите на колоезденето. Предвидили сме възможност потребителите сами да допълват съществуващите места с нови, както и да споделят лесно своите коментари и впечатления във Facebook,“ казва Венцислав Попов, мениджър „Платформи за разработка“ към Майкрософт България. Той допълни, че е изключително щастлив от съвместната работа с дългогодишния партньор на Майкрософт България – Indigo Verge, чиято експертиза е била особено полезна в процеса на обсъждане и развиване на цялостната концепция на VeloGuide.bg.

Екипът на Indigo Verge признаха на свой ред, че са подходили с много специално отношение към проекта, защото голяма част от тях самите ползват велосипед за придвижване в града и извън него.
„В цялата страна има изградени страхотни вело-маршрути, но информацията за тях е пръсната из форуми и блогове. На VeloGuide.bg всеки може да добави лесно информация за вело-маршрут, изминат от самия него. Надяваме се, че по този начин ще успеем да изградим едно централизирано място, където всеки почитател на велосипедния туризъм и транспорт ще намери търсената информация и ще черпи идеи за следващи вело-дестинации“, заявиха от екипа на Indigo Verge.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *