Кухни по поръчка за любители

Ако сте привърженици на идеята за дейно самоучастие в процеса на обзавеждане на дома ви, то тогава проектирането на собствени кухни по поръчка особено би ви се понравило.

 

Кухнята е стаята от жилището, в която семейството се събира по множество поводи – дали ще се приготвя нещо вкусно за похапване, ще се прекарва споделено време в приятни разговори на по чаша кафе или просто ще се отделя по някой и друг блажен час за четене на хубава книга – кухнята е сърцето на дома. 

 

Ето защо е повече от добра идея да създадете сами своите кухни по поръчка. Избегнете пазаруването от мебелни магазини – там сте ограничени в избора и следва да съобразите покупката изцяло с материалите, крепежите и цветовете, които производителят е решил да вложи в конкретния модел. А ако предприемете дизайна на собствената си кухня, то тогава бихте могли да имате дейно участие във всеки един аспект от нейното създаване – от модела, до използваните материали и крепежи и цветове.

 

Функционалността е една от основните характеристики, които следва да притежава всяка кухня – в крайна сметка, това е мебел с конкретно предназначение, която влиза в ежедневна експлоатация. От съществено значение е тя да е удобна за използване. Ето защо това е и едно от основните преимущества на поръчковите кухни – пълната свобода, относно дизайн, разпределение на шкафове, чекмеджета, етажерки и цветови тоналности.

 

Неписано правило е, че е най за предпочитане и удобно ако мивката и готварската печка са относително близо едни до други. Докато готвите е добре мивката да ви е на една ръка разстояние, за да можете лесно и бързо да миете ръцете си или съдове; да доливате вода или безпроблемно да прехвърляте сгорещения тиган от котлона в мивката. Удачен вариант е хладилникът ви също да е в непосредствена близост до готварската печка – така само с едно движение бихте могли да се снабдявате с необходимите хранителни продукти и бързо да сътворявате все по-големи вкусотии.

 

И още един полезен съвет – когато създавате своите кухни по поръчка, ви препоръчваме да предвидите пространство за по-голяма мивка. Голямата и дълбока мивка е изключително функционална и сами ще се убедите колко по-лесно ще измивате и почиствате съдовете си.

 

Идеята за кухни по поръчка ще ви се отблагодари стократно във времето – по този начин вие се снабдявате с удобна и красива мебел, която е изградена и от качествени материали. Това, само по себе си, гарантира дългосрочната ви инвестиция в един такъв проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *