Кои са най-популярните подслушватели?

В света, в който живеем, несигурността, стресът, застрашената безопасност, необходимостта от средства за наблюдение и подслушване става все по-голяма. Фирмите, произвеждащи продукти от този сорт, започнаха да измислят все повече и по-съвършени модели.

Подслушвателите са едни от най-често купуваните устройства за получаване на скрита информация.

Използват ги както бизнес лица, така и частни.

До скоро бяха популярни най-вече т.нар. „бръмбари“. Те са миниатюрни устройства, които се монтират на незабележимо място и се активират при улавяне на звуков сигнал.

През последното десетилетие обаче се появиха всевъзможни нови варианти, кой от кой по-изобретателни и подслушвателите станаха още по-незабележими и ефективни. Подбрали сме няколко варианта за добре прикрити такива в предмети от нашето ежедневие.

Ето кои са най-популярните предмети за инсталиране на подслушвател:

  • Химикалка
    Имате една съвсем обикновена химикалка. И тя си функционира напълно като такава. Само че в нея е монтирано малко устройство, незабележимо за окото, което ще подслуша всеки звук, уловен в близкия периметър. Малкият размер на този подслушвател далеч не означава слаби параметри. Обикновено този вид устройства могат да запишат и съхранят в паметта си над 60 часа разговори.
    Записите могат да се възпроизвеждат както през компютър, така и от самия подслушвател. Това става като се включат слушалките, които се предлагат с химикалката – подслушвател и се пусне записът чрез плейъра, който е вграден. Записите можете да слушате не само от компютър, а и от самия подслушвател. Тъй като
    подслушвателни устройства за стая са едни от най-търсените от потребителите, химикалката е топ избор за предмет, в който да се скрие бръмбар.

  • Флаш памет

Друг често използван подслушвател е вграденият в т.нар. флашка. Преносимите памети се ползват от всеки. Няма нищо по-нормално човек да извади и постави на бюрото или заседателната маса бележника си, химикалката и usb паметта, която носи.

Подслушвателят, вграден в usb паметта, е достатъчно мощен, за да улови и най-тихия звук в стаята. Активира се с едно леко натискане на бутона. След като приключите със задачата, трябва да поставите флашката в usb порта на компютър и така можете да прослушате записа. Докато е включен в кюмпотъра, подслушвателят се зарежда и до час ще бъде готов за нов запис с напълно заредена батерия.

Някои варианти на този вид играят ролята и на музикален плейър. Това допълнително прикрива другото им предназначение.

  • Външна батерия

Това е интересен вид подслушвател, който представлява нормална външна батерия и тя действително функционира като такава. За всеки страничен човек тя е просто Вашата допълнителна батерия за смарт фона или таблета, а за вас – тя е и подслушвател.

Този модел издържа доста дълго на непрекъснато време за работа. Посочените часове в характеристиките му са 130 часа или 5 дни. Затова го наричат „подслушвател батерия 5 дни“.

  • Калкулатор

И той действително е такъв. Подслушвателят е вграден в калкулатора и работи на принципа на gsm подслушвателите. Използва се сим карта. Набирайки номера й, Вие се свързвате с „калкулатора“, който се задейства и започва да „слуша“ и предава какво се случва наоколо на разстояние до 10 метра от него. Това не пречи на калкулатора да си функционира като такъв, така че никой в офиса не би могъл да заподозре, че той има и друга функция. Характеристиките на устройството са изключително добри – качеството на микрофона е високо, има трибандова честота, вградена батерия с бързо зареждане.

За да сглобите устройството, трябва внимателно да отворите калкулатора и да поставите сим картата в слота за нея вътре. Това е всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *