Как да изберете правилната фирма за борба с вредителите?

Ако сте се сблъсквали с вредители у дома, значи вече знаете колко трудна е тази битка. Може би много от вас вече са били клиенти на preventa.bg доказана фирма в бранша, която от години помага на хората да защитят домовете си чисти. Но, ако все пак се чудите как точно да си изберете такава фирма, ето нашите съвети.

На първо място, много от нас като собственици на жилища, наематели и наемодатели могат да контролират евентуалната поява на домашни вредители чрез комбинация от превантивни мерки, включително подходящи санитарни условия и добри практики за поддръжка на дома. Въпреки това, някои нашествия от вредители могат да бъдат мащабни, или може да е трудно да се премахне конкретен вредител, което изисква услугите на компания за борба с вредителите.

Трябва да изберете такава по начина, по който правите всяка друга услуга – потърсете качество и стойност. Цените и компетентността са важни. Но цената не трябва да бъде единственият фактор, който определя фирмата, която избирате. Важно е да се уверите, че фирмата, която ще изберете, е компетентна. Ако се злоупотребява с пестициди, например, здравето и имуществото ви могат да бъдат повредени. Ето защо, преди сключване на договор с компания за контрол на вредителите, помислете за следното:

Дайте си време

Когато повечето хора открият проблем с вредителите, те искат проблемът да бъде отстранен незабавно. Въпреки това, повечето могат да изчакат няколко дни, така че да имате време да изберете компетентна услуга на разумни цени. Разумно е да се получат няколко оценки на състоянието и оферти за разходите от различни компании.

Въпроси, които трябва да зададете на избраната фирма за контрол на вредителите:

Колко години сте работили по настоящия си адрес?

Свържете се с държавните органи по земеделието, за да видите дали са подадени жалби срещу компанията или нейните представители за злоупотреба с пестициди.

Бихте ли ми предоставили списък с препоръки?

Свържете се с няколко души, които вече са използвали същата фирма, за да разберете дали са доволни от услугата, предоставяна от нея.

Ще бъде ли лицето, извършващо услугите, сертифицирано и лицензирано?

Всяка компания трябва да има поне един сертифициран, лицензиран търговски пестициден апликатор в подходящата категория услуги. Други фирмени апликатори трябва да бъдат сертифицирани или лицензирани техници под прякото наблюдение на сертифициран апликатор.

Лицензиите могат да бъдат проверени чрез допитването до различните държавни служби по земеделие.

Бихте ли ми предоставили копие от лиценза ви за борба с вредителите, копия от етикетите на всички използвани пестициди и степента, по която ще се прилагат?

Надеждните фирми ще ви покажат пълномощията си и ще могат да ви предоставят копия от етикети на пестициди, които показват как трябва да се прилага продуктът, включително правилните норми на приложение и необходимите предпазни мерки.

Не забравяйте също така, че всички пестицидни продукти трябва да бъдат регистрирани от българските и европейски органи по земеделие. Регистрираните пестицидни етикети съдържат списък на активните съставки.

Опитайте се да ви принуди незабавно да подпишете договор, като предложите къщата ви да е структурно нездрава и може да се срине, ако не бъде третирана.

Още неща, които да имате предвид

Някои компании за контрол на вредителите предлагат договори за услуги, при които домовете се третират редовно за даден вредител. Договори могат да бъдат необходими в някои ситуации, като складове, които получават стоки, често заразени с хлебарки. Като цяло, рутинните приложения на пестициди в и около дома ви не са добри, освен ако не е налице постоянно заразяване с вредители, а нехимичните методи не са се доказали като особено ефективни до този момент.

Ако служителят ви моли да махнете лични вещи от пода, да изпразните кухненските шкафове и да скриете домашните любимци, уверете се, че сте направили това преди да пристигнат. Не допускайте деца или домашни любимци в третираните зони, докато спреят се изсуши.

Всички тези критерии се покриват от доказаната вече в тази област фирма Превента ДДД. Потърсете я, за да почистите дома си от нашествието на вредители!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *