Какво трябва да имаме в предвид, когато купуваме стар телевизор – Bazar.bg

Технологиите се развиват със скорост, близка до тази на светлината, а телевизорите са сред техниката, която се обновява толкова бързо, че всъщност понятието „стар телевизор“ вече не означава тези дебелите, ламповите, които помним от детството си, а миналогодишните модели на известните марки. Какво обаче трябва да имаме предвид, когато купуваме телевизори втора ръка?

На първо място всеки, който търси да закупи телевизор втора ръка, трябва да е наясно поне с това каква марка и размер устройство търси. Добре е да се запознаете предварително с характеристиките на желания модел, за да можете да отсеете предложенията и да подберете само тези, които отговарят на вашите критерии. След това настройте филтрите за търсене в обявите, като посочите марката, модела, ценовия диапазон и евентуално дали да се предлага във вашия град, или ще го получите с куриер. Когато вече сте отсяли обявите, които могат да представляват интерес за вас, започнете да ги проверявате внимателно. На първо място е добре телевизорът, който сте харесали да има документи за произход, а в най-добрия случай дори и гаранция. Това важно изискване ще ви предпази от покупката на крадена вещ и евентуални бъдещи проблеми с истинския му собственик и полицията.

Следващата стъпка е да разгледате добре приложените снимки, като търсите козметични дефекти и следи от механични повреди. Ако е нужно, поискайте допълнителна информация и още подробни снимки от продавача, за да можете да се уверите, че телевизорът няма да има дефекти. Ако с продавача се намирате в един и същ град, може дори да си уговорите среща, за да видите устройството на живо, преди да го купите и да можете да го пробвате в домашни условия. Когато това не е възможно и за покупката ще се използва куриерска фирма, договорете условие за проверка и тест, а още по-добре и възможността да върнете телевизора, ако се окаже, че той не работи добре, когато се приберете с него за пръв път у дома.

Понеже говорим за техника втора употреба, когато става въпрос за покупката на телевизор, както и на всяко друго устройство, винаги има възможност и да спазарите по-добра от обявената в сайта цена, или поне безплатна доставка. Когато става въпрос за напълно изряден технически телевизор, пазаренето може и да не е толкова успешно, но ако сте забелязали дефект, или продавачът го е описал в обявата си, това може да бъде повод за преговори по цената, които има шанс да завършат благоприятно от ваша гледна точка.

Разбира се, когато търсите подобен род техника, трябва поне бегло да сте запознати с технологиите, които тя използва, за да можете лесно да разберете дали работи коректно, или има проблем, който може да ви създаде неприятности в бъдеще. Както вече споменахме, най-оптималния вариант за покупка е когато телевизорът има остатъчна гаранция, от която можете да се възползвате при възникнали впоследствие проблеми. Естествено най-хубаво би било, ако имате възможността да изберете своя модел в магазина, чисто нов и блестящ, но това не винаги е възможно, а и сред хилядите обяви в Bazar.bg се крият толкова много привлекателни предложения, че всъщност там можете да намерите всичко, което се предлага в големите вериги за технико, но на по-приемлива цена. Телевизор втора употреба далеч не означава второ качество, тъй като както вече посочихме в началото, технологиите се развиват с такива темпове, че феновете на този тип техника сменят моделите по-често, отколкото дрехите в гардероба си и не рядко, сред обявите можете да намерите устройства на няколко месеца, или година, което всъщност са си нови, когато става въпрос за телевизори. За избор на марка и размер няма да говорим, защото сред обявите на практика има всичко, от малките модели, подходящи за кухнята, до огромните телевизори, на които ще се наслаждавате в хола си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *