Какво представлява платформата OnlyFans?

 

OnlyFans е онлайн платформа и приложение, създадено през 2016 г., където хората могат да плащат за съдържание (снимки и видеоклипове, стрийминги) чрез месечно членство. Съдържанието в платформата се създава главно от YouTuber-и, фитнес треньори, модели, създатели на съдържание, публични личности, с цел да се осигури приходи от тяхната професия. За да видят останалите какво е качено, трябва да заплатят определена сума пари. Тази сума се определя от собственика на профила, тя може да е 1 лв, 100 лв , 1000 лв…..без ограничения.
След като сумата бъде заплатена, потребителят има достъп до профила ви за един месец. Реално платформата взима процент от печалбата, но това не е учудващо.

 

Много хора питат – Изкарват ли се пари от платформата? Тук отговорът не е еднозначен, защото зависи от броя последователи и популярността, която човекът, създал профила има. Реално на един профил в OnlyFans може да се гледа като на вид продукт. Този продукт трябва да се рекламира на различни места, за да се привлекат потребители към него и да се генерира печалба.

 

Според политиката на OnlyFans потребителите на платформата трябва да са навършили 18 години. Заради редицата злоупотреби и опити на непълнолетни лица да се присъединят към платформата, с цел да печелят лесни пари, през май 2019 г. OnlyFans въведе нов процес за потвърждаване на акаунта. Според новите изисквания, всеки, който иска да създава съдържание, сега трябва да предостави „селфи“, както и лични данни, за да докаже своята самоличност.

 

От платформата твърдят, че непрекъснато преглеждат тяхната система, за да се уверят, че те са възможно най-защитена и предупреждават, че ако някое непълнолетно лице се опита да получи нелегитимен достъп до платформата, срещу него винаги ще предприемат незабавни стъпки за разследване и спиране на акаунта.

 

Кой използва OnlyFans?

 

OnlyFans се използва от всякакви създатели на съдържание – от модели, музиканти, актьори, до спортисти, които гледат на OnlyFans като източник за генериране на допълнителни приходи. Те могат да получават пари директно от феновете на месечна база или от съвети и функцията за плащане за гледане. Блек Чайна, например, таксува на феновете 20 долара на месец за достъп до страницата й OnlyFans, а рапърът Руби Роуз спечели 100 000 долара на OnlyFans за два дни, като публикува снимки от своя Instagram.

 

Актрисата Бела Торн също заяви, че е спечелила повече от 2 милиона долара само за феновете за една седмица.

 

Сред забележителни хора в OnlyFans са още Cardi B – музикант, Тона Много – инфлуенсър, Фара Абрахам – риалити телевизионна звезда, Доринда Медли – риалити звезда, Аарон Картър – музикант, Тайга – музикант, Амбър Роуз – интернет личност, Джордин Уудс – интернет личност и други.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *