Какво е резонатор за ауспух

Много автолюбители обичат по-мощното ръмжене на автомобила, което създава усещане за висока мощност на двигателя. Подобен ефект лесно може да се придаде на всяка кола, само чрез добавянето на определен елемент към ауспуха, наричан още резонатор. Какво представлява той и как работи, на кои автомобили може да се постави и как се монтира? Какво ще Ви предложим във 4sales.bg?

Какво е резонатор за ауспух

Представлява малък определен елемент, който отделно се поставя в ауспуха и посредством налягането от изгорелите газове, той започва да издава шум със значително по-големи децибели. Този звук е свирещ, наподобявайки възпроизвеждания от турбото на колите. По този начин се създава илюзия за по-атрактивно звучене. 

 

Това много се харесва на авто-тунинг феновете и те често го предпочитат, когато искат да направят впечатление на околните. Самата част всъщност симулира звученето на турбокомпресора, което е значително по-евтиния вариант, от покупката на такъв. Може да се монтира на определени дизелови и бензинови автомобили, чиято крайна тръба на изпускателната система е права. За повече информация, посетете онлайн 4sales.bg

Начин на монтиране

Резонатор за ауспухПоставя се в крайната тръба на изпускателната система и се затяга болта на самата скоба за да не изпадне. Монтажът може да бъде направен дори и от човек с базови познания, но все пак експертите на 4sales.bg препоръчват, процесът да се извърши от професионалист. Единственото условие е резонаторът да е идентичен по диаметър с тръбата на ауспуха. 

 

Специалистите на 4sales.bg препоръчват болтът за закрепване на скобата да се затегне хубаво при монтажа и периодично да се проверява и затяга, защото има способността да се разхлабва. Това идва от прекомерните вибрации по време на движение и ако не го притягате периодично е възможно да изгубите някъде целия резонатор. Ако изпитвате определени трудности или имате допълнителни въпроси, моля свържете се с наш сътрудник онлайн на 4sales.bg

Какъв ще намерите във 4sales.bg

Предлаганият в нашия сайт резонатор за ауспух е изработен от определена здрава и лека алуминиева сплав, която дори и след продължително време на употреба не корозира и върши добре работата си. Важно е при избора: 

  • да съобразите съответствието на диаметъра на Вашата тръба с тази на турбосимулатора;
  • тръбата трябва да е права, а не извита в края си;
  • за монтажа Ви е нужен подходящ ключ шестограм;
  • елементът се поставя вътре в тръбата и не се вижда изобщо.

 

Изненадайте околните със зашеметяващия звук на “6 цилиндровия си двигател” само с поставянето на една евтина и невидима за останалите част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *