Европейският завод за рециклиране и преработка на Brother в Словакия празнува 15 години

Водещият на пазара завод за рециклиране и преработка на Brother в Словакия празнува 15 години от откриването си. Освен това получи статут на въглеродно неутрален, което го прави второто съоръжение за рециклиране на Brother, получило акредитацията.

Заводът, построен за да отговори на нарастващото търсене за рециклиране на тонер касети в цяла Европа, е най-голямото от четирите такива съоръжения на Brother. Заедно те преработват над 2,6 милиона тонера годишно – като всяка година  използват повторно достатъчно отпадъци, за да напълнят три плувни басейна с олимпийски размери1.

Дейв Лорънс, директор на Brother Industries Словакия, каза: „Отворихме Brother Industries Словакия през 2007 г. и дейността ни се разраства всяка година, за да поддържа обема от тонер касети, върнати от клиенти и партньори на Brother. Към днешна дата сме преработили над 18 милиона тонер касети в Словакия, което показва колко ангажирани са нашите клиенти в подкрепа на околната среда и че вярват в нашата визия за устойчивост.“

Словашкото съоръжение взема празни тонер касети, оценява ги, подменя износените части и създава преработени касети, които преминават през строги проверки, за да отговарят на същото качество като новите. По този начин 80 процента2 от оригиналния материал се използва повторно, а останалата част се рециклира и използва за производството на други продукти на Brother.

Освен 15-ия си рожден ден, заводът празнува и акредитирането си като въглеродно неутрален3. Заедно със съоръжението на Brother в Обединеното кралство (което получи въглеродно неутрален статут през 2021 г.), словашкият завод е един от няколкото в Европа с въглеродно неутрални процеси за преработване с нулев отпадък до момента на депониране.

„Постигането на въглеродно неутрален статут за такава голяма структура е важно и е нещо, с което всички ние сме невероятно горди. Ние приемаме нашите екологични отговорности много сериозно и вече предприемаме много инициативи за намаляване на нашето въздействие върху околната среда. Всичко, което не можем директно да използваме повторно, се рециклира, което допринася за затворен цикъл, при който нищо не отива в депото за отпадъци“, добави Дейв Лорънс.

„В допълнение, голяма част от енергията, от която се нуждаем, за да оперираме, се генерира от слънчеви панели и земна термопомпа. Този естествен източник на енергия е намалил нашите въглеродни емисии с 48%. Именно иновации като тази гарантират, че непрекъснато се подобряваме и предизвикваме себе си да управляваме възможно най-устойчивия процес на повторно производство.“

 

1 Приблизително въз основа на обема на тонер касетите.

2 80% от теглото на материала.

3 независимо сертифициране от трета страна от DNV Business Assurance Italy Srl.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *