Допълнена реалност за дрони от Sysveo

Френският производител на дрони Sysveo представи единствена по рода си програмна система за визуализация за безпилотните летателни апарати (БПЛА), която предоставя на пилотите интерфейс с допълнена реалност върху обикновения поток от видеоданни.

dron 2

Различни изображения от допълнената реалност могат да изскачат на екрана на контролера след задаване на посока на движение и крайна точка на картата. “Архитектите могат да използват софтуера за моделиране на сгради, за да получат представа как те ще изглеждат реално, – казват от Sysveo. – Така те могат да вземат бързи решения без да се налага да се връщат в офиса, тъй като с помощта на дрона могат да моделират няколко варианта”.

Новата разработка на Sysveo вече се финансира от Европейската космическа агенция и Националния център за космически изследвания (CNES). Sysveo се надява, че системата за визуализация за БПЛА ще заработи до една година. Системата ще бъде пусната във вид на софтуер с отворен код, така че от нея могат да се възползват както професионални пилоти, така и любители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *