Домашните батерии на Tesla – подробности

Неотдавна Елън Мъск анонсира акумулаторна батерия от нов тип, която е предназначена за използване в дома. Сега за това устройството се появи малко повече информация.

tesla-home-battery-

Домашните батерии на компанията Tesla вече преминават изпитания в реални домове. Такива са 230 в Калифорния и още 100 в други щати. Батерията се разполага на височина 46 см от земята и трябва да има около себе си не по-малко от 30 см свободно пространство. Самият акумулатор има височина 91 см и широчина 76 см. Батерията не изисква обслужване и не издава шум. В конструкцията й е включен инвертор.

Към момента Tesla предлага батерии с капацитет 10 kWh и 15 kWh. Цената на първата ще е около $13 000 – доста висока по нашите мерки, но ще може да се плаща разсрочено. Освен това, батерията ще се зарежда само нощно време, когато тарифата за електроенергия е по-ниска. По време на пиковите часове, съхраняваната в батерия енергия ще може да се изкупува от енергийните дружества. По този начин, от нея ще може да се печели по $12-15 на месец (за САЩ).

Новата акумулаторна батерия ще може да се управлява от мобилно приложение за смартфон. Батерията ще се зарежда от слънчева енергия или от обикновени генератори.

В различните страни партньорите на Tesla ще предлагат домашната батерия с или без отстъпки, с възможност за разсрочено плащане или без такава. Вероятно ще има и различни правила и условия за техническата поддръжка на подобни устройства.

2 Responses to Домашните батерии на Tesla – подробности

  1. Драгомир каза:

    При цена от $13000 ще може да се изплати за 100 години (при споменатата печалба от $15-$20 на ден), освен ако след 20 вече не е за подмяна…

  2. Драгомир каза:

    При цена от $13000 ще може да се изплати за 100 години (при споменатата печалба от $15-$20 на ден), освен ако след 20 вече не е за подмяна…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *