Готов онлайн оръжеен магазин или SaaS платформа

Готов онлайн оръжеен магазин или SaaS платформа

Търсите ли идеи за интересен бизнес, който да ви донесе бърза печалба? В тази статия ще проследим развитието на оръжейният бизнес и ще ви представим два начина, чрез които да направите първите стъпки в тази сфера.

За никого не е тайна, че много от бизнесите преминаха в онлайн пространството, за да спестят много от разходите си по наемане на физическа локация, персона  и битови консумативи. Ние също подкрепяме развитието на онлайн търговията за българския малък и среден бизнес.

За да успеем да ви дадем най-точна информация за най-добрите практики по създаването на онлайн магазин се допитахме до CloudCart.com. Сигурни сме, че сте посещавали поне един онлайн магазин разработен от тях, защото те са едни от най-големите изпълнители на услуги по изграждането на eCommerce платформи.

Въпросът, който следва да разгледаме по-обстойно е дали да закупите готов онлайн оръжеен магазин или да изпилвате SaaS платформа за изграждането на такъв.  За тази цел в следващите няколко абзаца ще разгледаме предимствата на двете опции.

Какво е SaaS платформа?

Абревиатурата SaaS означава Software As A Service и се прилага за създаването на онлайн магазин, като включва всички етапи по създаването на бизнес в електронната търговия. Това обхваща предоставянето на хостинг услуга, предоставянето на техническа поддръжка, консултиране със специалисти, добавяне на нови функционалности.

Изборът за изплаване на SaaS платформа значително спестява времето, което по принцип се отделя за изграждането на онлайн платформа за търговия. По този начин може да стартирате вашият бизнес за кратко време и да оптимизирате част от първоначалните разходи.

Какви са предимствата на SaaS платформите?

Това иновативно решение за бързо създаване на бизнес в онлайн среда предоставя на търговците дълъг списък от предимства. Ето част от тях:

 • Включен хостинг;
 • Оптимизирана инфраструктура, която осигурява производителността на платформата;
 • 24/7 поддръжка;
 • Интеграция на куриерски фирми;
 • Добавени методи за плащане;
 • Инсталирани маркетингови инструменти;

Какви са предимствата на готовия онлайн оръжеен магазин?

Покупката на вече изграден онлайн магазин също спестява много ценно време и усилия по изграждането на такъв от нулата. Това е предпочитана практика от хора, които нямат познания по създаването на платформи за онлайн търговия, но искат да стартират бизнес.

Готовият онлайн магазин също включва пакет от предимства, които правят тази услуга много интересна за инвестиции.

 • Готовият онлайн магазин има съществуваща клиентка база;
 • Марката е разпознаваема;
 • Партньорства с куриерски фирми;
 • Инсталирани разплащателни системи;
 • По-нисък риск от загуби;
 • Вградени системи за анализ на клиентското поведение;

Могат да се направя промени по онлайн магазина според предпочитанията на новия собственик, но в случая най-важното е изградената клиентска база и разпознаваемият бранд.

Hobby Team

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *