Варна събира водещи дрон състезатели от целия свят

Варна събира водещи дрон състезатели от целия свят

На рекордно голямо за българската дрон общност събитие ще се срещнат състезатели от България, Полша, Турция, Италия, Франция, Южна Корея, Китай, САЩ и други държави

На 20 и 21 юли във Варна ще се проведе най-голямото дрон състезание у нас – DRON CUP VARNA FAI 2024. В него ще се включат някои от най-добрите състезатели от тринадесет страни – България, Румъния, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Италия , Франция, Белгия, Китай, Южна Корея, Хонг Конг и САЩ.

Към момент регистрираните пилоти са над 75, което го превръща в най-голямото до този момент дрон състезание, провеждано у нас. Сред атракциите и тази година ще бъдат нощните кръгове, а пистата и дроновете ще са осветени от множество неонови светлини.

Организатори на спортната проява са Дрон клуб Варна и Българска федерация по авиомоделизъм, съвместно с местни организации и Асоциация “Обединено Дрон Общество” в рамките на проекта Drone ARENA. Главен съдия на събитието ще бъде Сотир Лазарков – Главен международен съдия. Точното място на провеждане ще е в зоната до игрищата, в близост до варненския квартал Аспарухово.„Големият международен интерес и рекордният брой регистрирани участници в предстоящото състезание са доказателство, че България се установява трайно на световната карта на състезанията с дронове. Вярвам, че това събитие ще се превърне в истинска атракция и ще увеличи още повече интереса на българските фенове към този бързо развиващ се високотехнологичен спорт“, заяви Иван Неделчев от Дрон клуб Варна.

„DRON CUP VARNA FAI 2024 е продължение на световните купи проведени в Пловдив от 2017 г. до 2022 г, но за първи път сме свидетели на такъв голям международен интерес към страната ни. Участието на толкова много талантливи пилоти от различни държави е доказателство за високото ниво на организация и привлекателността дестинацията. Поздравления на Дрон клуб Варна за неспирния ентусиазъм, който несъмнено ще остави траен отпечатък в историята на дрон състезанията в страната ни като най-голямото международно състезание, случвало се досега.“, допълни Сотир Лазарков от Федерация по Авиомоделизъм и Главен съдия на събитието.

„Това събитие е не само повод за гордост за организаторите от Дрон клуб Варна, но и възможност за обмен на опит и знания между дрон общностите от различни точки на света. Случването на събития с такъв мащаб стимулират развитието на дрон спортовете в България и вдъхновяват много млади хора да се занимават с този иновативен спорт.“, сподели Антон Пулийски, от Асоциация „Обединено Дрон Общество“ и управляващ Drone ARENA.

Спонсори на събитието са Община Варна, Кметство Аспарухово, Systeh, iCard, Raptor БГ, Red Bull, FPV-BG, drones.bg, Gala Park FPV, ICE Computers, BMW Club Bulgaria.

За повече информация: https://www.facebook.com/Droneclubvarna

Hobby Team

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *