Безценни съвети при избора на мотоциклет за деца

Когато едно момче поиска мотоциклет за подарък, е трудно да му бъде отказано. Има нещо толкова вълнуващо в това, малкият мъж да седне на седалката и да се почувства като голям и равен с възрастните. Но когато дойде моментът за първата покупка, в главите на родителите възникват толкова много въпроси. Защото се оказва, че изборът на първата играчка -мотоциклет на едно дете може да бъде труден.

Има толкова голям избор на детски мотори, и толкова много неща, за които трябва да помислите, когато купувате перфектният. Ето 7 неща, които е добре родителите да имат предвид, когато избират мотор за детето си.

  1. Възраст

 На колко години е вашето дете сега и колко дълго искате да може да използва мотоциклета? Уверете се, че не избирате превозно средство, което то бързо ще надрасне, освен ако нямате други деца, на които да го предадете. Все пак трябва да сте сигурни, че не избирате модел, който е твърде голям или прекалено мощен за вашето дете. Това може да бъде много опасно, особено, ако е първия мотор за детето и то не може безопасно да го управлява.

  1. Безопасност

Много важно е да разберете  какви функции за безопасност има моторът. Това е пряко свързано и с точката по-горе – уверете се, че има подходящи за възрастта функции за безопасност, например ограничена скорост или автоматични спирачки. Това трябва да бъде с висок приоритет при купуване на такава играчка за вашето дете.

  1. Марка

Това е въпрос на личен избор. Ако сте почитатели на определена марка, най – вероятно ще поискате да подарите на детето си също такава. Винаги е добра идея да изберете добре позната марка, когато купувате мотор за вашето дете. Големите брандове обикновено са гарант, че всеки модел ще бъде подложен на строги тестове за безопасност. По-евтините, евтини продукти може да изглеждат като изгоден вариант, но могат да бъдат опасни и дори да доведат до сериозен инцидент. Затова заложете на покупка от гарантиран производител или вносител, за да сте спокойни за вашето дете.

  1. Дизайн

Ако детето ви ще кара мотора си всеки ден, има смисъл да изберете нещо, което му харесва и на външен вид. Потърсете модел в любимите им цветове или с допълнителни функции като клаксон или радио, които ще му харесат. Може дори да намерите играчка, украсена с любимите им анимационни герои. Като алтернатива, изберете обикновен мотоциклет и купете различни стикери, за да позволите на детето си да го украси по свой вкус.

  1. Брой колела

Много мотоциклети за по-малки деца се предлагат с три колела, като триколка, или със стабилни колела отстрани. За по-големите деца може да вземете с две колела, което е голям плюс, защото подобен модел ще помогне за подобряване на баланса им.

  1. Аксесоари

Проверете дали мотоциклетът има и аксесоари, ако желаете. Като алтернатива, може да купите такива отделно, така че проверете какво е включено в комплекта, в случай че трябва да вземете нещо друго.

Наред с това е добре да подсигурите детето с каска, която да съответства на мотора му, както и наколенки и налакътници.

  1. Живот на батерията

И не на последно по значение място идва и животът на батерията. Много е важно да  помислите, когато избирате захранван от батерии мотоциклет за дете. Вероятно няма да искате да изберете нещо, чието зареждане отнема твърде много време, особено ако детето е нетърпеливо! Уверете се, че батерията ще издържи по – дълго, особено ако планирате да ходите на голямо разстояние от дома. Надали ще искате да сте някъде, бутайки мотоциклет с изтощен акумулатор! Някои модели се предлагат с две батерии или можете да закупите отделна, която да вземете със себе си, в случай че оригиналната се изтощи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *