Игра със супер детайли с AOC G2868PQU

Опитните геймъри знаят, че мечтите за графика със супер детайли струват скъпо. С някои изключения, обаче, това е на път да се промени. Ако си падате повече по походови стратегии и изобщо игри, където кадрите в секунда няма да ви струват победата, е време да направите смела крачка към света на 4K гейминга, където ви очаква тотална красота. За това ще ви помогне новият AOC G2868PQU, който не струва колкото кола втора ръка и предлага много на хората, които искат да видят детайлите на всяка икона и екранен персонаж.

Ако играете достатъчно отдавна, със сигурност си спомняте „уау“ ефектът при прехода към Full HD резолюция. Общо взето ви очаква нещо 4 пъти по-хубаво, ако се осмелите да играете в 4K режим. Разбира се, за целта ще ви трябва солидна машина, но тъй като AOC G2868PQU е с максимална честота на опресняване от 60 Hz, не е нужно да имате чак извънземно PC. Освен ако не говорим за най-бързите шутъри и това би трябва да ви устройва при наличието на FreeSync технология, която изключва появата на каквито и да е накъсвания на картината. А и моделът е достатъчно бърз – той предлага време на реакция от 1 ms и малко входно закъснение на сигнала, така че светкавичната реакция на вашите команди също е гарантирана.

Критиците на TN матриците остават почти без аргументи, защото според AOC моделът покрива 102% от цветовото пространство sRGB, а това е отлична новина за геймърите, които ще получат истинско визуално пиршество. Освен това имате на разположение уникалните за AOC геймърски екстри Game Color и Shadow Control, които със сигурност ще ви помогнат да отличите важните обекти и противници при твърди мрачни или ярки сцени, при които доминира една обща тоналност. Превключването между любимите игри става много бързо, защото са налични профили за настройки за всеки типичен жанр (както и потребителски, разбира се), така че няма да се налага да губите много време за разходки из екранните менюта.

Една от най-актуалните и важни характеристики на дисплея е поддръжката на HDR сцени. Без съмнение тази екстра тепърва ще ни радва и дори сама по себе си е повод да изберете AOC G2868PQU. Точно заради това и яркостта на дисплея достига 300 cd/m2 и макар повечето хора да предпочитат да играят при по-слаба околна светлина, няма да имате проблеми дори в силно осветени стаи.

Ако сте решили да играете до припадък или докато свършат провизиите от чипс и кола, можете поне да сте сигурни, че очите ви няма да пострадат сериозно. Режимът Low Blue ще им спести вредните порции синя светлина.

Друг плюс за любителите на стратегии и куестове е размерът. На 28 инча всичко се вижда много по-добре, а често по-общият поглед върху нещата е решаващ. Няма да имате никакви проблеми с позиционирането на дисплея, защото стабилната стойка позволява регулиране в диапазон 13 см по височина. Освен това лесно ще прекарате кабелите през нея, така че бюрото да си остане прегледно и свободно за любимата ви геймърска периферия.

Макар да не е представител на топ серията AGON на AOC, G2868PQU е доста привлекателен на външен вид. Без да е крещящ, той предлага изразителен външен вид, със забележителни червени акценти, които създават самочувствие на играча. Така че ако търсите супер детайли и приятни екстри на наистина съвсем приемлива цена, то това е отлично предложение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *