Технологията ECA засича кой е собственикът на дрона

В началото на годината във Франция зачестиха полетите на неидентифицирани дрони (БПЛА) над охранявани обекти. Освен това законите на страната забраняват такива полети без разрешение от страна на Управлението за гражданска авиация. През март дрони бяха забелязани над Париж, Елисейския дворец и няколко атомни електроцентрали. Разследването на полицията не даде резултати – операторите на дроните останаха неразкрити.

dron 2

За да противодейства на полетите на непознати безпилотни летателни апарати, компанията ECA Group заедно с Groupe Gorgé е разработила технология, която позволява с помощта на дрона IT180-5TH-U за една минута да се засече операторът на анонимен БПЛА. След откриването на шума от двигателите на непознатия дрон с наземни средства, излита специалният дрон, който с помощта на разработената технология открива оператора.

За разлика от решенията на другите разработчици, в които основно внимание се отделя на неутрализиране на непознатите дрони в полет, новата система на ECA не дава възможност да се скрият техните оператори. Системата е минала двойни тестове от френските регулаторни органи. В хода на изпитанията технологията е засякла за минута оператора на летящ дрон в радиус от 700 метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *