Сървър Persy Stinger води в световната класация на теста за производителност V-Ray Benchmark

Българският системен интегратор Persy достави и конфигурира най-производителната система с марка Stinger в историята на компанията. Сървърът използва последно поколение процесори Intel Xeon Platinum 8180M, които бяха обявени през лятото. Всеки от тези процесори разполага с 28 ядра на честота 2.5 GHz и може да обработва 56 нишки едновременно. При осемпроцесорна конфигурация това прави общо 224 физически и 448 логически ядра, които разполагат общо с 14 MB L1, 224 MB L2 и 308 MB L3 кеш. 

Оперативната памет на системата е общо 6 TB DDR4, разпределени в 96 модула по 64 GB. Системата за съхранение на данни е обезпечена от 16 NVMe устройства с hot-swap възможности и по 2 TB капацитет всяко.

Продажбата на сървър от този клас е изключително събитие не само за българския пазар. Въпросният модел Persy Stinger е първата осемпроцесорна конфигурация на Supermicro с Intel Xeon Scalable, която изобщо е доставена в Европа.

Любопитен е въпросът какво може да постигне подобна уникална система, в която са вложени компоненти от най-висок клас. Отговорът идва с резултата от рендеринг теста V-Ray Benchmark, където Persy Stinger с лекота постига най-добър резултат в света до момента сред близо 3000-те тествани машини. Времето за изпълнение на CPU теста е 13.782 секунди, което е с 18% по-добро от второто място. Актуалните резултати са налични на: http://benchmark.chaosgroup.com/cpu

След преминаване на задължителните изпитания за стабилност и надеждност, супер сървърът вече е работи в ИТ средата на своя собственик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *