Случаят с протекторите: защо няма значение как изглежда вашият телефон

Телефоните са по-красиви от всякога. Затворете очи и изберете един: елегантен, заоблен, удобен, ярък, метален, извит или адаптивен. Разходете се в някой магазин и няма да видите нищо друго освен забележителни постижения на индустриалния дизайн и инженерството.

 

Този момент в магазина ще бъде последният път, когато телефонът ви има значение. Тъй като вие, като огромното мнозинство от купувачите на смартфони през 2018 г., ще извадите телефона си от кутията и ще го поставите директно в протектор, където и ще остане.

 

Няма значение как изглежда вашият телефон. Никога няма да забележите.

 

Ако купувате смартфон, има огромно голяма вероятност да купите поне един протектор, който да върви с него. Екипът на NPD Group откри наскоро, че 75% от собствениците на смартфони използват калъфа на устройството – и изглеждаше шокиран, че броят им не е по-висок.

 

Apple, бастионът на добрия смартфон, компанията, е още по-засегнат от тази тенденция. 87 процента от потребителите на iPhone използват кейсове и почти половината от тях са използвали повече от един през целия си живот.

 

В някои случаи потребителите правят това, за да поддържат телефоните си в безопасност. Този импулс става по-силен, тъй като нашите телефони стават все по-големи, тъй като стъклото, готово да се изплъзне от ръката ни и на пода, става все по-трудно и по-трудно да се задържи. Той също така става все по-силен, тъй като нашите телефони стават по-важни за нашия живот; ако телефонът ми се счупи, може да загубя снимките си, контактите си, моите бележки и много други. Моят мобилен телефон е скъп предмет във всеки един смисъл.

 

Но кейсовете вече се появиха и на модни ревюта и в списания, разработени от Марк Джейкъбс и Харис Туид. През септември Vogue даде препоръките си за „най-луксозните кейсове, които трябва да купите сега“. Купуваме кутии от Шанел и Луис Витин. И за много хора телефонът не е просто модно изявление, а това, което казва нещо за нас като човек.

 

Може би всичко това идва от разбирането за изразяването на идентичността. Сега може да ви хареса един цвят, но след още десет месеца ще поискате друг дизайн? Ами ако не съвпада с обувките ви?

 

Повечето смартфони работят добре така или иначе – ще бъдете затруднени да намерите такъв, който не върши работата си. Намирането на такъв, който ви пасва повече от другите, е много по-трудно.

 

Екипът Motorola имаше право да мисли, че хората искат да персонализират телефоните си, но пропусна: ние не искаме да персонализираме нашите телефони веднъж, когато ги купуваме. Искаме да ги персонализираме отново и отново.

 

Изграждането на страхотен смартфон все още е много трудно. Софтуерът е от значение. Трайността е от значение. Качеството на камерата има значение. Животът на батерията има значение. Но в света, в който живеем, начинът, по който изглежда телефонът ви, няма значение. Да престанем да се преструваме, че е така.

Грижете се за неговата сигурност и безопасност, защото голяма част от животът ви днес се побира именно там, съветват от mygsm.bg!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *