Организират международен фестивал по ориенталски танци в София

Международен фестивал, посветен на красотата на ориенталските танци ще се проведе на различни локации в София между 16 и 18 март. Той се нарича „Розите на Ориента“ и е организиран oт танцовата школа „Земята на Розите“ с ръководител дългогодишната състезателка и преподавателка по ориенталски танци Невена Тачева и нейната партньорка и възпитаничка Ваня Петрова . Събитието ще събере у нас водещи български и чуждестранни танцьорки, а програмата включва мастър класове, отворена сцена, базар, семинари, гала шоу, както и състезание „Изгряваща звезда“, което ще даде възможност на всички желаещи да се изявят, да спечелят награди и може би да открият за себе си един нов професионален път.

 

“Желанието ни е с бели денс фестивала „Розите на Ориента“ да направим един от най-красивите и чувствени танцови стилове по-достъпен за българската публика, да й позволим да се докосне до една съвсем различна култура и да види най-доброто от нея. През последните години ориенталските танци набират популярност в България, посрещат се много добре и нашата цел е организирайки един международен фестивал у нас да увеличим този ефект и да позволим на българските възпитаници да се обучават от преподаватели на световно ниво и изявяват редом с международно признати бели денс артисти“ – споделя Невена Тачева, една от организаторките на събитието, вице-шамнион на Германия по ориенталски танци и дългогодишен преподавател, сертифициран от най-голямото ориенталско училище в Германия – Scarabeo Palace.

 

За събитието

 

В рамките на фестивала ще има „Отворена сцена”, на която всяка желаеща танцьорка може да покаже танцовите си умения, след като кандидатства и изпрати кратка биография и видео линк на адрес festival@nevena.dance. Централно място във фестивалната програма заема красивото гала шоу на което посетителите ще станат свидетели на най-доброто от света на ориенталските танци и ще се насладят на вдъхновяващите бели денс изпълнения на преподавателите във фестивала, както и на водещи артисти от няколко държави. Сред тях са Изида (Германия/България), Анжела Атанасова (България), Невена Тачева (България), Ваня Петрова (България), принцеса Деспина (Швеция/Гърция), Елена Андрео (Кипър), Шамс (Италия/България), Мими Соколова (Швейцария/България), Уарда (България), Аша (Германия/Полша), Ранин (Германия), група „Ашанти“ с ръководител Аша, група „Амани“ с ръководител Ваня Петрова, ансамбъл „Ориенталски Рози“ и група „Бастет“ – и двете с ръководител Невена Тачева.

 

Преподаватели

 

Сред преподавателите на събитието са Момо Кадус (Египет/Германия)), който е световно признат хореограф и ментор на редица съвременни бели денс звезди,, Изида (Германия / България) – шампион на Германия по ориенталски танци, Анжела Атанасова (България) – създател на първите спектакли с ориенталски танци в България – “40 дни и 1001 нощи“, които са представени в София, Русе и Варна, Ваня Петрова (България) – опитен преподавател и инструктор в сериала „София – Ден и Нощ“, както и Невена Тачева (България) – победител в редица международни бели денс състезания, носител на специалния Момо Кадус сертификат за първокачествено фундаментално обучение в класически и модерен ориенталски танц, , сертифициран бели днес преподавател от най-голямото ориенталско училище в Германия – Scarabeo Palace, солист в танцов театър “Аладин и вълшебната лампа“, ръководител на едно от водещите бели денс училища в България.

 

Състезание „Изгряваща звезда“

 

Всяка амбициозна българка, която иска да танцува на сцена и да получи обратна връзка за изпълнението си от уважавано жури, ще има възможност да се включи в състезанието „Изгряваща звевда“, в рамките на фестивала „Розите на Ориента“. Победителките ще получат страхотни награди и възможности за развитие. Състезанието ще включва две категории – „Принцеса“ и „Кралица“, съответно за участнички на възраст под и над 18 години.

 

Базар

 

По време на семинарите посетителите ще имат възможност да разгледат и при желание да закупят тематични ориенталски костюми, бижута, тренировъчни дрехи от колекциите на Asha Tanz Collection (Германия) и Diana Ruseva DanceFashion (Англия/България).

 

Спонсори на събитието са Невена Тачева,Ваня Петрова, школа по ориенталски танци „Земята на Розите“, Amira Perizad и Zaghareet Festival от Неапол, Италия, Stella Zahir и Cairo By Night Oriental Festival от Серес, Гърция, Анжела Атанасова и Orient Fest Black Sea Bulgaria, от Варна, Julia Ricker-Uvarova и International Festival United Colors of Dance от Будапеща, Унгария, както и Танцова колекция „Asha“ от Мюнхен, Германия.

 

Повече информация за програмата, локациите и проявите на фестивала е достъпна тук.

Повече информация за спектаклите към фестивала може да бъде намерена тук.

 

Facebook страница на събитието:

https://www.facebook.com/rosesoftheorient.bellydance.festival/

аквапарк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *