Кампания „Освободете тротоарите!“ приема сигнали за нарушения на пътя

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира кампания за осигуряване на безпрепятствен достъп и движение по тротоарите, които водят или са близост до детски градини, училища и площадки за игра.

Кампанията „Освободете тротоарите!“ ще продължи до 12 октомври 2018 г. Организаторите очакват сигнали и предложения за разрешаване на проблема с неправомерното паркиране на тротоарите по ел.поща на адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com или на ФБ страницата им.

„Ще изпратим предложенията ви, с конкретна обосновка и със снимки, предоставени от вас, до районната администрация или в съответната структура на вашата община. Вярваме, че ако повече хора поискаме разрешаването на този конкретен проблем, по-добре ще ни чуят. Ние също сме шофьори и знаем, че осигуряването на достатъчно паркоместа е част от решението на проблема, но ви приканваме да осигурявате доколкото е възможно и според изискването на законите безпрепятствен достъп до обществени сгради, паркове и места за игра“ – информират организаторите.

Целта на кампанията е да осигури безопасно движение по тротоарите и по улиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *