Как да изберем подходящи раници и чанти, ако ни предстои дълъг преход?

Случвало ли ви се е да се окажете в планината или в гората в ситуация, в която да ви трябва нещо съвсем малко, но жизненоважно? Ако това е така, знаете колко е добре да се планира внимателно какъв да бъде багажът, който ще се взима, преди да се тръгва на път в сурови условия, както и начинът, по който ще се пренася. Не е нужно да се занимавате с катерене по високи и стръмни скали и терени с максимални нива на трудност, за да оцените всяка възможност за олекотяване на багажа. Не само алпинистите се радват на олекотените варианти на важните атрибути, които се налага да взимат със себе си, а и всеки, който има опит в планината. Как да изберем подходящи раници и чанти, ако ни предстои дълъг преход? Важно е да се избере максимално удобния или възможния обем, който бихте можете да носите в изпълнено състояние. Това означава да изберете големината на основната раница, така, че да се справите с нейното пренасяне дълго време. Освен това е добре и самата раница да не бъде тежка, както и да е конструирана така, че да може да се пристяга, за да прилегне оптимално към гърба ви, с което да намали усещането за носените килограми багаж.

Също така е важно и какво съдържание възнамерявате да понесете и как се подрежда, което също оказва влияние на усещането за тежест. За това, в специализираните магазини за лов и туризъм, като онлайн магазин Заримекс, се предлагат добри възможности за избор. Можете да изберете водонепромокаеми раници и чанти, с които да гарантирате сухотата на носения багаж. В противен случай, възможността след проливен дъжд се окажете без нито една суха дреха или храна, би била голяма. Тъй като природата може да ни изненада във всеки сезон, си заслужава да помислим и за такъв вариант. Тоест, дори и да тръгнем из горите и планините през лятото, възможността от дъжд или мъгла не е за изключване. Не на последно място, неудобство може да ни причини и фактът, че освен непотребни, мокрите вещи в раницата, стават и доста по-тежки. Ето защо, едно от добрите решения е качествена раница, която може да бъде снабдена и с дъждобран за повече сигурност.

Към здравата и водоустойчива материя на добрите раници и чанти, може да се добави и избора на достатъчен брой отделения, според целите ни. За специализираната техника, винаги е добре да имаме подходящи джобове и каишки, към които при необходимост да се прибавя и още допълнителен товар. Така, за повече удобство, можем да прикачваме от външната страна на раницата и чанти, които са по-малки и са удобни за ползване по всяко време. Изключително полезни могат да ни бъдат малките водоустойчиви чантички с плътно затваряне, например за телефона или документите. Ако преходът ни е свързан с чести спирания или ако сме тръгнали на риболов, едва ли лесно бихме подминали идеята за раница с възможност за монтиране на стол. Тези интересни комбинации са създадени по възможно най-удобния за носене начин. Лесно се монтират и демонтират, като могат да се използват и поотделно. Леките алуминиеви рамки, с които са снабдени, дават гаранция за оптимизирането на тежестта по време на дълги разстояния. Възможностите за комфорт и уют на открито са вече измислени, като от нас остава да изберем кои от тях са най-подходящи за конкретните цели. Полезната информация в zarimex.eu може да дойде точно на време, вижте сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *