Защо да започнете да приемате МСМ?

Понякога колкото и да се стараем да живеем според нуждите на тялото си, забравяме, че то не е способно да произвежда някои вещества, от които се нуждае. Други пък трудно си набавя само, макар и подсилвайки го с разнообразна храна. Така, в крайна сметка, все нещо не достига, за да водим здравословно осъзнат живот. Ако и вие сте стигнали до този извод – в следващите няколко изречения ще ви запознаем с това защо е добре да започнете да приемате хранителната добавка МСМ на прах и какви са ползите от нея.

Метил сулфонил метан още познат като органична сяра или МСМ/MSM бива органично сярно съединение, което се съдържа почти във всичко, което ни заобикаля. Това ще рече – зеленчуци, плодове, животни, дори в човешкото тяло. Съединението е по-известно със своите противовъзпалителни свойства, но наред с тях крие и други необходими влияния за организма. Най-често хората, които търсят да закупят МСМ като хранителна добавка имат проблеми със ставите, но не е задължително да се оплачате от някаква болежка в колената, за да прибегнете до закупуването на метилсулфонилметан. В следващия абзац предстои да ви запознаем с причините да започнете да консумирате органична сяра на прах, както и откъде да се сдобиете с нея бързо и лесно.

Споменахме, че МСМ се съдържа във всичко около нас. Можете да го срещнете и в различни видове храна, които ежедневно консумираме. Например за вегетарианците това са храни като ядки, зеле, брюкселско зеле, боб, соя, ряпа и пшеничен зародиш, а за всички останали биват още: яйца, сурово месо, морски дарове и други. Накратко – МСМ се съдържа в най-високи количества в храните, които са богати на животински протеини. Има една пречка обаче за неговото правилно усвояване в организна и тя се нарича – термална обработка. Тъй като човек не може да яде 100% от храната, която приема, в сурово състояние (а както вече разбрахте с най-обилно количество, в съдържанието си на msm, имат храните с животински протеини, изискващи обработка) – при топлинна обработка на местото, яйцата и пр. – МСМ се превръща в газ и по-голямата част от него се изпарява. Именно така необходимите количества за деня от съединението не успяват да навлязат в тялото, затова и не се забелязват ползите от консумацията на храна, която е богата на органична сяра. От друга страна – при вегетарианците и веганите пък, приемайки всички растителни храни, които съдържат метил сулфонил метан – количеството в тях не е много голямо и те също не могат да си набавят нужната доза МСМ.

Единствения начин, който остава достъпен, независимо какъв режим на хранене спазвате – бива сдобиването ви с msm от bio-vital като хранителна добавка.

Сайтове като bio-vital.net разпространяват МСМ на прах в натурално състояние, без оцветители и консерванти. Вие закупувате хранителна добавка, която няма нито мирис, нито вкус и цвят, но ще ви помогне да се почувствате, както по-добре физически, така и ментално. Ето и какви са ползите са приемате msm хранителната добавка всеки ден, около 30 минути преди хранене:

– МСМ намалява ставни възпаления;
– Позволява на мускулите и ставите да се излекуват по-бързо
– Увеличава енергия, бодростта, психическо спокойствие, и способност за концентрация
– Намалява мускулните крампи, спазми и много други.

Повече информация за това как да приемате органичната сяра под формата на прах и колко е допустимата доза дневно може да прочетете от сайта на фирмата разпространител Био СИ Витал ЕООД или да позвъните на телефон: +359 883 73 33 66.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *