Етерични масла за ментално фокусиране

Бюрото ви е натрупано с належащи задачи за изпълнение, но нещо ви пречи да ги отмятате ефективно. Не може да се концентрирате, а това на свой ред ви причинява стрес, поради невъзможността да се справите с работата.

„О, просто не мога да се концентрирам! Мисля, че имам нужда от етерични масла за ментално фокусиране!“

Винаги е по-лесно да сте продуктивни, когато можете да се съсредоточите върху това, което правите. Но не винаги е лесно да се концентрирате.

Понякога разсеяното внимание може да направи една задача да се проточи дълго. Както винаги, ароматерапията е на помощ. Ще ви представим две смеси, които може да направите, за да засилите концентрацията си и да се чувствате по-продуктивни. Може да ги използвате заедно или отделно.

Масла за лесна концентрация 1 вариант

  • 3 капки етерично масло от розмарин
  • 3 капки етерично масло от кардамон (Elettaria cardamomum)
  • 2 капки етерично масло от лавров лист (Laurus nobilis)
  • 7 капки етерично масло от тамян (Boswellia carterii)

Дифузер за ароматерапия с етерични масла е страхотна придобивка и лесен за употреба. Дуфузерър е иновативен уред, който спомага за разпръскването на етерични масла. За да използвате дифузера си, всичко, което трябва да направите, е да го заредите с вода и да добавите няколко капки етерични масла, в зависимост от вашия вкус, нагласа и крайна цел.

Масла за лесна концентрация 2 вариант

  • (30 ml) жожоба
  • 3 капки етерично масло от розмарин
  • 2 капки етерично масло от кардамон
  • 5 капки етерично масло от тамян

Направете тази смес в бутилка от  (30 ml). Комбинирайте съставките, разклатете внимателно и нанесете маслото на врата, китките си или, където пожелаете.

Етеричните масла в „Дифузера за лесно концентиране“ ни карат да се фокусираме по няколко начина. Маслото от  „Розмарин“, „Кардамон“ и „Лавров лист“ ни помагат насърчавайки циркулацията. Като вдишаваме дълбоко, освобождаваме напрежението и стигаме до нашата „умствена енергия“. Чувстваме се ободрени.

И един последен съвет за ментален фокус. Не забравяйте да правите това, което обичате! Винаги е по-лесно да се съсредоточим върху нещата, които обичаме, което ни кара да се чувстваме щастливи, докато ги правим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *