Вкусът на Пловдив – най-добрите ресторанти

Пловдив, един прекрасен български град, който може да бъде похвален, както с множеството си забележителности, така и с хубавата кухня предлагана в ресторантите му. Когато посещаваме друга държава или град, едно от първите места към, които се насочваме е най-добрия ресторант сервиращ традиционна кухня. Едва ли има някой, който да не обича да обогатява кулинарната си култура и да похапва нова и добре приготвена храна. Някои от нас дори са се превърнали в маниаци на тема храна и прекосяват цялата планета за да посетят ресторант с една или повече звезди Мишлен и да вкусят от невероятните му изкушения.

Пловдив е изключително красив град, привличащ туристите със своите забележителности, но както красота, градът може да предложи и ресторанти на отлично ниво. В следващите редове ще ви предложим едни от най-добрите ресторанти в Пловдив, предлагащи невероятно вкусна храна.

На първо място поставяме ресторант „Smokini”и го определяме го като един от най-добрите и незабравими ресторанти в Пловдив! В него се предлага изключително разнообразие от храни и напитки. Като професионален и елитен ресторант, в него ще откриете богато меню и кухня, която може да угоди на претенциите и предпочитанията на всеки клиент. Както самите те обичат да казват „Всяко ястие е приключение“. Това тяхно изказване е пряко свързано с менюто им, като в него може да откриете много международни ястия и рецепти съчетани с традиционната българска кухня. Клиентите на ресторанта се радват на над 100 различни ястия, кое от кое по-екзотично и вкусно. Обстановката в ресторант „Smokini” е спокойна и отпускаща, което го прави подходящ за романтични вечери, бизнес срещи, годишнини и др. Ако някога посетите Пловдив непременно, се отбийте в него, за да опитате от невероятната храна и да се насладите на прекрасната атмосфера.

Gusto” e друг ресторант, който ни впечатли с добрата си кухня и обстановка. В него се предлага безспорно най-добрата пица в цял Пловдив. Ресторантът набляга повече на средиземноморската кухня и по-специално на италианската, като за приготвянето на повечето си ястия те използват италиански продукти с много високо качество. „Gusto” е на видно място в центъра на града, намиращ се в „Ъгловата къща“, която от своя страна е едно от най-емблематичните архитектурни ценности на Пловдив. Непременно трябва да отделите време за този ресторант и да опитате от тяхната пица „Пеперони“!

Последен, но не на последно място е ресторант „Хеброс.“ Той остава и до днес един от най-добрите ресторанти в Пловдив. Намира се именно в хотел Хеброс, в подножието на Стария град. Възрожденската къща – паметник Хеброс е най-голямата емблема на клуба за бавно хранене “Old Town Plovdiv”. Менюто им е сравнително малко, спрямо повечето ресторанти, но пък се променя сезонно. В ресторанта може да се насладите на елитна атмосфера, както и да се храните с сребърни прибори. „Хеброс“ е избран за ресторант на годината през 2003-та година. В него често се провеждат и различни видове дегустация. Определено си заслужава да го посетите и да се насладите на елитно обслужване и добре приготвена храна.

Това са нашите предложения за ресторанти в Пловдив, в които ще откриете много нови преживявания и кулинарни приключения. Бон апети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *