Бебешка и детска козметика за зимата – как да я изберем?

Съвети при купуването на подходяща зимна козметика за бебета и деца

„Нежно като бебешка кожа“ – неслучайно това е сравнението за изключителна мекота и съвършенство! Бебешката кожа е изключително нежна и мека на допир, но и също толкова чувствителна към външни влияния. Това е и причината да се нуждае от специални грижи, за да остане такава.

Повечето марки бебешка козметика предлагат и специални линии грижа за бебета и деца, но за да сте сигурни, че сте направили най-добрия избор, обърнете се доказаните имена на пазара. А как да изберете подходящата козметика за вашето бебе, вижте по-долу.

Почистване

Новородените и малките бебета имат по-специален режим на хигиена. Честото миене при смяната на пелените и почти ежедневната баня, могат да изсушат нежната кожа. За да избегнете това, препоръчваме да забравите за сапуна и да заложите на ефирните формули – гел, шампоан или пяна. Особено популярен и практичен избор е купуването на комбиниран продукт, например душ-гел за коса и тяло.

Под пелените

Това е зоната, която се почиства най-много и често. При новородените това може да се случва около 8-10 пъти дневно! Препоръчва се да не се използват измивни продукти (ако положението не го налага), а само подходяща по температура вода. След това е задължително да се постави предпазващ крем, който да защити кожата в зоната на пелените. Продуктите за тази грижа включват най-често цинк и пантенол, които действат възстановяващо, успокояващо и предпазващо.

Масаж

Едно от най-полезните, а и приятни за всички занимания, е ежедневният масаж на тялото. Кръвообращението се подобрява, мускулният тонус също, настроението е чудесно, а връзката дете-родител се заздравява. За да направите тази процедура изключително релаксираща, препоръчително е да затоплите хубаво помещението, за да му е приятно на бебето да стои голо. Използването на подходящ козметичен продукт е от голямо значение за нежната грижа. Най-често се употребява подхранващо олио, тъй като формулата е ефирна и подходяща за масаж.

Защита от студа

За добро здраве, правилна работа на имунната система и устойчивост срещу вируси и бактерии, педиатрите препоръчват закаляване от първия възможен случай. Това най-често е периодът след първия месец на бебето, а ежедневните разходки се отразяват изключително благотворно. В зависимост от сезона това става в различен часови диапазон, като при зимните бебета е добре да се използва и предпазен зимен крем при всяко излизане. По-богатата формула осигурява физическа бариера срещу вятъра и студа, предпазвайки нежната кожа да изсъхва.

Подбирането на бебешка и детска козметика за зимата е важно да става спрямо типа кожа на детето. Също така, съставът е добре да е максимално изчистен и със съдържание на натурални базови масла – бадемовото и маслиновото са прекрасни и с отлична поносимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *